• admin

Este Citrulina Malat cel mai bun ingredient Pre-Workout pentru o rezistenta crescuta?

Citrulline Malate si-a castigat o reputație solida in a fi un puternic ingredient ce lupta impotriva oboselii, fiind astfel considerat crucial inainte de antrenament.

Format în organism în timpul ciclului de uree în mod special pentru a elimina deșeurile azotate (deșeuri metabolice ce conțin azot), acceleratorul citrulina, actioneaza pe o scara mai larga, aducat mai multe beneficii, nu numai creșterea rezistenței la efort, mai ales atunci când este combinată cu acidul malic, ceea ce îi conferă, totodata o mai mare stabilitate și biodisponibilitate.

Alfa-Aminoacidul Neesential Citrulina Malat este produs atunci cand aminoacidul Ornitina se combina cu Carbamoil Fosfat (o integrala metabolita la deseul de nitrogen).

În plus față de cresterea performanței musculare, Citrulin Malat, creste producția oxidului nitric intracelular (NO) pentru a spori vasodilatația și fluxul sanguin către mușchii care lucreaza (producând astfel pompa musculară mult râvnita);


· Stimuleaza cresterea hormonului de crestere

· Optimizeaza utilizarea BCAA in timpul antrenamentelor

· Creste proteina musculara si sinteza creatinei

· Imbunatateste recuperarea

Având în vedere numeroasele avantaje asupra cresterii performanței, Citrulina Malat a devenit un accelerator al performantei, pre-antrenament pentru toți sportivii, în special cei care desfasoare antrenamente cu greutati . De fapt, Citrulline Malate 2: 1 s-a dovedit a fi atât de eficient încât a devenit esențiala, alături de ingrediente precum Agmatina și Beta-Alanina, drept cele mai bune formule de Pre-Workout.

De ce ai alege Citrulina Malat 2:1? De fapt, majoritatea cercetărilor privind îmbunătățirea si cresterea performanței au fost efectuate pe Citrulina Malat, nu doar pe Citrullina. Împreună cu Malatul, Citrulina si-a îmbunătățit stabilitatea ca si moleculă, iar Malatul, s-a dovedit conform cercetarilor, ca are un rol special în producția Oxidului Nitric. Malatul joacă un rol cheie în ciclul TCA (sau acidul triciclic) (cunoscut și sub numele de ciclul Krebs), ce produce energie în organism.

Deși este adevărat că Citrulline este adevăratul motor al celor două și că malatul este mai răspândit în organism, Citrulline Malate 2: 1 oferă ce este mai bun din ambele, stabilitate și eficacitate.

Creste intensitatea

Dintre toate beneficiile sale pentru îmbunătățirea performanței, Citrulina Malat este probabil cel mai bine cunoscut pentru aportul sau in combaterea oboselii.

Așa cum am menționat, citrulina este produsă în timpul ciclului ureei în care deșeurile azotate sunt excretate din organism. În timpul acestui proces, citrulina, atunci când este produsă în mod natural, aspiră și accelerează eliminarea excesului de deșeuri metabolice. Citrulina suplimentează ciclul de uree. Amoniacul (compus din trei molecule de azot) este astfel eliminat din mușchii, într-o rată mult mai rapidă, înainte de a produce instalarea oboselii musculare.

CITRULINA MALAT ESTE UN AACCELERATOR AL PERFORMANTEI PENTRU ATLETI , IN SPECIAL PENTRU CEI CE SE ANTRENEAZA CU GREUTATI


Prin accelerarea eliminarii amoniacului din sange, Citrulina ajută la amânarea scăderii inevitabile a pH-ului muscular, ce însoțește intensitatea continuă a antrenamentului. Când pH-ul sanguin scade, țesutul muscular devine mai acid, oboseala se instaleaza rapid, iar mușchii obosesc.

În plus, s-a arătat că Citrulina Malat crește productivitatea oxidării ATP (adenozină trifosfat) cu până la 34% și, prin urmare, este deosebit de eficientă atunci când ne antrenam. Sursa primară de combustibil pentru glicoliza anaerobă, ATP dictează, în cele din urmă, cat de mult ne putem antrena. Când ATP-ul creste, datorita suplimentarii cu citrulină, acesta este mult mai eficient sintetizat pentru a oferi un avantaj decisiv în cresterea rezistenței musculare.

Un studiu a evidentiat eficienta Citrulinei Malat demonstrand ca


Un studiu a evidențiat eficacitatea Citrulinei Malat prin demonstrarea creșteri unei repetari cu 53% și a unui răspuns de 100% la ultimul set, printre subiecții testati cu Citrulina Malat. În acest studiu s-a demonstrat că Citrulina Malat a negat oboseala indusă de antrenament, semnalizant sfârșitul unui set solicitant. Într-un studiu efectuat în șase săli de gimnastică în care s-au evaluat câțiva parametri de performanță in masa musculară, un grup de atleți bărbați au primit 8 g Citrulina Malat înainte de a se incepe testele la exercitiile pentru presa la banca de antrenament. Un alt grup a primit un placebo.

CITRULINA MALAT AJUTA LA AMANAREA SCADERII PH-ULUI MUSCULAR DATORAT INTENSITATII ANTRENAMENTELOR

Fiecare grup a fost evaluat pe repetiții finalizate la presa la banca la 80% din 1RM (1 repetitie efectuata la intensitate maxima) înainte de a fi oprita din cauza epuizării. Subiecții care au administrat Citrulina Malat au efectuat cu 19% mai multe repetări, comparativ cu grupul placebo și cu 53% mai mult la ultimul set. Oboseala musculara a fost semnificativ redusa in grupul celor care au administrat Citrulina, demonstrand ceea ce cei care desfasoara antrenamente stiau deja si anume ca Citrulina Malat te ajuta ca tu sa te antrenezi intens, pentru mult timp.

S-a concluzionat că mai multă ATP produsă anaerob a fost pusă la dispoziție prin aportul Citrulinei Malat, care la rândul său a permis o îmbunătățire semnificativă a proceselor oxidative vitale pentru cresterea performanțelor antrenamentului.

Într-un studiu similar, realizat din două părți, s-au inregistrat rezultate foarte asemanatoare celor înregistrate în rândul unui grup de barbati ce desfasoara antrenamente de resistenta . Fiecare dintre acestia au performat exerciții de rezistență pentru partea superioară și inferioară a corpului la 60% din 1RM. Rezultatele au arătat că administrarea Citrulinei Malat a avut o creștere semnificativă asupra repetărilor efectuate pentru fiecare exercițiu.


Cresterea " pomparii" musculare, a afluxului de sange in muschi,cresterea asimilarii aminoacizilor si a creatinei,stimularea producerii Hormonului de Crestere , o recuperare mai rapida , toate acestea sunt posibile prin suplimentarea cu Citruline Malate de calitate.


Este bine de folosit in combinatia dvs de pre-workout.
238 afișare0 comentariu