top of page
  • admin

6 Noutati pentru Arderea Grasimilor-Slabire


1) Consumul de apă înainte de mese favorizează pierderea în greutate

O modalitate ușoară de a slăbi este să bei 1-2 paharede apă înainte de mesele majore - potrivit unui studiu condus de Helen Parretti de la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Cu 30 de minute înainte de fiecare masă majoră, oamenii au băut 1 -2 pahare de apă (grup de apă) sau imaginați că stomacul lor era plin (grup de gândire). După 12 săptămâni, grupul de apă a pierdut 3 kg, iar grupul de gândire a slăbit 1,5 kg . Consumul de apă înainte de mese este un mod simplu, sigur și eficient de a slăbi. Pierderea în greutate din apa de băut înainte de mese de trei ori pe zi a fost similară cu cea realizată cu programele comerciale de slăbire. Nu se știe dacă consumul de apă înainte de masă va determina pierderea în greutate pe termen lung. (Obezitate, 23: 1785-1791, 2015)

2) Melatonina ajută la arderea grăsimilor. Melatonina este un hormon produs de glanda pineală din creier care promovează somnul. Este produs ciclic ca răspuns la întuneric și lumină. Suplimentarea melatoninei ar putea favoriza controlul greutății - conform rezultatelor unui studiu efectuat pe șoareci de către cercetători italieni. Șoarecilor slabi și obezi li s-a administrat melatonină sau un placebo în apa de băut timp de opt săptămâni. Melatonina a redus greutatea, zona de depozitare a grăsimii și a inversat mărirea țesutului adipos la șoarecii obezi, dar nu și la șoarecii slabi. A funcționat prin scăderea inflamației și normalizarea adipokinelor, care sunt substanțe chimice importante pentru semnalizarea grăsimilor. De asemenea, a activat grăsimea brună și a sporit cheltuielile de energie. Suplimentele de melatonină contribuie la promovarea controlului somnului și al greutății. (Nutrition Research, 35: 891-900, 2015)

3) Antrenamentul la intervale de intensitate ridicată, promovează controlul apetitului. Antrenamentul la intervale de intensitate ridicată (HIIT) implică repetări repetate ale exercițiilor de intensitate ridicată care durează între 10 și 120 de secunde, urmate de odihnă sau exerciții cu intensitate redusa. HIIT produce îmbunătățiri rapide în rezistență, consumul maxim de oxigen, stocarea glicogenului și mitocondriile celulelor musculare (centrale celulare) în mai puțin timp decât antrenamentul tradițional pentru exerciții fizice. Efectele sale asupra obezității și controlului greutății nu sunt înțelese în totalitate. Aaron Sim și colegii de la Universitatea din Australia de Vest au descoperit că HIIT practicat timp de 12 săptămâni a redus apetitul la bărbații supraponderali, inactivi, mai bine decât exercițiile fizice continue. Programul HIIT a constat din exercitii repetate pe o bicicletă staționară timp de 15 secunde la intensitate maximă, urmate de un minut de odihnă. Antrenamentul tradițional presupunea 30-45 de minute de exerciții continue pe o bicicletă staționară, cu un efort de 60%. Apetitul a fost evaluat în timpul meselor de testare. Grupul HIIT a arătat îmbunătățiri în reglarea poftei de mâncare în timpul meselor de test, în timp ce nu au existat modificări în grupul tradițional de exerciții sau în controale. HIIT a îmbunătățit, de asemenea, reglarea glicemiei. HIIT este o metodă bună de antrenament pentru controlul greutății și gestionarea sensibilității la insulină. (Medicine Science Sports Exercise, 47: 2441-2449, 2015)

4) Alimentele lactate, dar nu suplimentele de calciu, promovează pierderea de grăsime Mai multe studii populare de amploare au constatat că consumul de alimente lactate a fost legat de scăderea grăsimii corporale. Așa cum era de așteptat, industria laptelui a sărit pe aceste descoperiri pentru a-și promova produsele. Aceste studii nu au descoperit că consumul mai multor alimente lactate îi va slăbi pe oameni - doar că consumul de lactate este legat de scăderea grăsimii corporale. Alison Booth și colegii de la Universitatea Deakin din Australia au efectuat o meta-analiză care a reunit rezultatele studiilor privind efectele consumului de lactate și ale suplimentelor de calciu asupra greutății corporale și a compoziției corpului. Suplimentele de calciu nu au avut niciun efect asupra greutății sau pierderii de grăsime. Pe de altă parte, consumul de lactate ca parte a unei diete cu conținut redus de calorii a cauzat pierderea de grăsime, dar nu și pierderea în greutate. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, pe termen scurt (patru luni), inclusiv trei porții zilnice de lactate ar putea favoriza pierderea de grăsime. (British Journal Nutrition, 114: 1013-1025, 2015)

5) Dietele cu conținut scăzut de grăsimi nu funcționează În ultimii 35 de ani, experții nutriționali au sfătuit oamenii să reducă cantitatea de grăsimi pe care o consumă. Originea acestei recomandări a fost Comitetul selectat al Senatului Statelor Unite pentru Comitetul pentru nutriție și nevoi umane prezidat de fostul senator american George McGovern (1968 și 1977). Acest comitet productiv a stabilit aportul redus de grăsimi și consumul crescut de carbohidrați ca obiective naționale. Americanii au luat acest sfat la inimă, iar ratele de obezitate au trecut prin stratosferă. Deirdre Tobias și colegii de la Brigham and Women's Hospital și Universitatea Harvard au efectuat o meta-analiză care a reunit rezultatele a 53 de studii randomizate asupra efectelor dietelor cu conținut scăzut de grăsimi asupra pierderii în greutate pe termen lung. Dietele cu conținut scăzut de grăsimi nu cauzează mai multe pierderi în greutate decât dietele mai bogate în grăsimi. Grăsimea a fost demonizată de aproape o jumătate de secol, bazându-se mai mult pe considerații politice decât pe date științifice. (The Lancet Diabetes & Endocrinology, 3: 968-979, 2015)

6) Postul intermitent pentru pierderea în greutate Succesul în multe sporturi necesită grăsime corporală minimă și masă musculară maximă. Postul intermitent ar putea ajuta sportivii să atingă acest obiectiv - conform unui articol al lui Grant Tinsley, Joshua Gann și Paul La Bounty. Sportivii trebuie să castige in greutate în sporturi, cum ar fi haltere, powerlifting și arte marțiale. O dietă constantă poate pierde energia și poate declanșa epuizarea glicogenului în mușchi și ficat, ceea ce face dificilă antrenarea intensă. Postul intermitent, care implică perioade de post și non-post, ar putea ajuta sportivii să piardă în greutate și să mențină energia pentru antrenament intens. Postul la fiecare două zile sau chiar o dată pe săptămână are ca rezultat un deficit caloric în timp care favorizează pierderea de grăsime. Postul modificat permite sportivilor să consume câteva calorii, care ar putea fi mai realiste și mai plăcute. Posturile scurte sunt cele mai bune pentru sportivi, deoarece nu cauzează pierderi musculare semnificative. Sportivii pot să postească în zilele care nu fac exerciții fizice, astfel încât să aibă multă energie pentru activitatea fizică. Nu înțelegem complet modul în care postul intermitent afectează performanța. (Jurnal de rezistență și condiționare, 37: 60-71, 2015)

Dupa Muscular Development

241 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate