+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Stiai de aceste ‘’secrete’’ pentru a creste in masa musculara si forta?

Stiai de aceste ‘’secrete’’ pentru a creste in masa musculara si forta?

Alegerea discurilor, a seturilor, a repetarilor este esentiala pentru cresterea masei musculare, a fortei si a rezistentei.

Atletii care se antreneaza in forta necesita o combinatie intre putere, forta si masa musculara. Forta este capacitatea, insasi de a o exercita, iar puterea, reprezinta abilitatea de a exercita , aceasta forta mai rapid.

Este cunoscut faptul ca muschii mai mari, din corp, au abilitatea de a genera mai multa forta, deoarece, au o arie tisulara, mult  mai intinsa pentru a si-o exercita .

Brad Schoenfeld de la Colegiul Cuny Lehman  din New York, a evidentiat faptul ca un program de antrenament ce include 2 pana la 4 repetari ,per set , cu discuri grele , determina castiguri spectaculoase, in forta, comparativ cu un program de antrenament , ce include intre 8 pana la 12 repetari ,per set, cu discuri de greutate moderata.

De asemenea, un antrenament  efectuat cu o incarcare moderata a discurilor a determinat cresteri in masa musculara. Subiectii testului au efectuat cate 3 seturi pentru fiecare din cele 7 exercitii, 3 zile pe saptamana, timp de 8 saptamani.

Concluzia: utilizati discuri cu incarcare mare si efectuati intre 2-4 repetari , per set, pentru cresterea fortei , iar pentru cresterea masei musculare utilizati o incarcatura moderata si efectuati intre 8 si 12 repetari per set.

 

(Jurnalul de Stiinta Sportiva si Medicina, 15:715-722, 2018)