+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Realizarile lunare: August 2019

4 Metode pentru a creste forta !

4 Metode pentru a creste forta !

De cele mai multe ori progresul nu este unul continuu si constant. Desigur toti ne dorim sa progresam de la un antrenament la altul, de la saptamana la saptamana. În cele mai multe cazuri acest lucru nu este posibil. În continuare vă voi descrie niÈ™te metode prin care puteÈ›i să vă autodepășiÈ›i! 

1. Creşteţi numărul de repetări

Da, deÅŸi pare ciudat această metoda funcÅ£ionează. Dacă vă antrenaÅ£i cu greutăţi care vă permit un număr maxim de 6-8 repetări, micÅŸoraÅ£i greutatea până în punctul în care puteÅ£i creÅŸte repetările la 12-15. AntrenaÅ£i-vă o perioadă cu un număr mai mare de repetări apoi treceÅ£i din nou la greutăţi mai mari ÅŸi repetări mai puÅ£ine.

2. Atenţie la muschii implicaţi indirect

De exemplu, la împinsul cu bara de la piept, de cele mai multe ori cedează umerii ÅŸi tricepsul înaintea pieptului. AÅŸadar pentru a putea avea un piept mare ÅŸi puternic trebuie să avem atât umeri anteriori cat si tricepÅŸi puternici.

3. Viteza mişcării

O metodă bună de a depaÅŸi aÅŸa numitul platou e aceea de a schimba viteza de execuÅ£ie. PuteÅ£i fie să mariÅ£i viteza de execuÅ£ie fie să o incetiniÅ£i. Desigur ÅŸi în cazul acesta greutaÅ£ile vor diferi faţă de cele cu care sunteÅ£i obiÅŸnuiÅ£i, dar este o metodă sigură pentru a vă imbunătăţi forÅ£a.

4. Schimbaţi antrenamentele

O vorbă din culturism spune aproximativ asa: că dacă faci mereu acelaÅŸi lucru, mereu vei avea acelaÅŸi lucru. De aceea trebuie ca întotdeauna să vă schimbaÅ£i antrenamentul. O metodă bună e aceea de a cicliciza greutăţile la antrenament. De exemplu luaÅ£i o perioadă de 3 săptămâni. În prima săptămână veÅ£i folosi un număr mare de repetări, 14-16 repetări la fiecare serie. În săptămâna a doua creÅŸteÅ£i greutaÅ£ile ÅŸi mergeÅ£i pe un număr de 10 repetări. În săptămâna a treia creÅŸteÅ£i din nou greutăţile ÅŸi executaÅ£i un număr de 6 maxim 8 repetări pe serie.

RepetaÅ£i acest ciclu de antrenament după a patra săptămână.

Spor la antrenamente!

Cristi Berciu

Team Natural Plus