+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Realizarile lunare: July 2019

Dupa cum stim cu totii, trebuie sa mancam alimente bogate in proteine pentru a construi muschi. Dar, cu toate informatiile care circula astazi, majoritatea sunt orientate catre "slabire". Deci, ce vrei sa mananci pentru a-ti mari musculatura? Amintiti-va ca primul lucru este de a manca mult.

Fii atent, pentru ca despre aceasta este vorba in articolul de astazi! Vom descoperi impreuna cele mai bune 7 alimente pentru a construi masa musculara si pentru a creste in dimensiuni.

Ouale

Ouale sunt o sursa perfecta de proteina de inalta calitate, grasimi bune si bun colesterol. Atunci când mancati ouăle omleta sunt o modalitate foarte bună, deoarece acestea sunt foarte bogate in calorii „bune”adica calorii de inalta calitate, furnizate de macronutrientii alimentelor naturale. Aceste calorii nu ingrasa, ba mai mult previn bolile si imbatranirea precoce. Acestea ne dau energie si ne fac sa ne simtim puternici si sanatosi. Deci, având 5 ouă amestecate pentru micul dejun este ceea ce vă va face să vă puneÈ›i o masa musculara serioasă! Ouăle duble sunt ca o sursă de proteine foarte mare numai dacă consumaÈ›i doar albuÈ™urile de ou. Proteina din albuÈ™ul de ou are o valoare foarte ridicată a proteinei biologice, aproape la fel ca cea a proteinei din zer, făcând ca acestea să devină una dintre cele mai bune alimente pentru construirea musculaturii.

Orezul brun

Orezul brun are o cantitate excelenta de fibre, proteine si carbohidrati complexi pe portie. Acesta este unul dintre cele mai importante alimente pentru câÈ™tigarea în greutate / masă È™i construirea musculaturii. Deoarece orezul brun este saturat cu un complex de carbohidrati buni, proteine si fibre, acesta este o alegere excelenta pentru cresterea in greutate. VeÈ›i câÈ™tiga dimensiunea in masa musculara dorită cu orez brun, nu grăsime. Aceasta este cea mai bună sursă de carbohidraÈ›i È™i se gaseste pe lista noastra cu alimente pentru a construi masa musculara.

Legume crucifere

Èšineti minte toate legumele pe care le-ati urât în copilărie? Ei bine, ghici ce? Cele mai cunoscute sunt, conopida, broccoli, varză, varză de Bruxelles, napul È™i ridichile. PărinÈ›ii tăi nu au minÈ›it când au spus să iti mănânci broccoliul sau conopida! Cei mai buni nutrienti densi pe care ii poti obtine sunt din aceste legume. Acestea vă ajută să vă recuperaÈ›i din antrenamentul mai eficient, nu numai din cauza tuturor nutrienÈ›ilor, dar dacă sunt gătite, acestea dezvoltă un compus numit sulforafan. Sulforafanul este un anti-catabolic, ce promovează câÈ™tigul de muÈ™chi È™i inhibă miostatina la  un anumit grad.Totodata are multe beneficii in lupta cu ulcerul la stomac. Poate multi dintre voi nu cunosc termenul de miostatina. Miostatina este un hormon care stabileste cresterea musculara in sens negativ, astfel ca un nivel ridicat de miostatina inseamna mai putini muschi. Ridicarea de greutati scade nivelul de miostatina, ceea ce este de asteptat, din moment ce ridicarea de greutati promoveaza cresterea musculara.

Carnea rosie

Carnea este principala sursa de proteina din alimentatia omului, proteinele de origine animala sunt de calitate superioara si contin toti aminoacizii esentiali, aminoacizi pe care corpul uman nu ii poate sintetiza. Carnea de vita este o sursa indicata de fier. De aceea, este important sa avem o alimentatie diversificata in care sa fie inclusa carnea. Carnea rosie mai contine si o cantitate mare de creatina benefica in dezvoltarea masei musculare si carnitina responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor. Studii recente demonstreaza ca un consum crescut de carne de vita este esential la sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.

Pestele

PeÈ™tele este o sursă foarte bună de proteine, dar nu numai că este bogat în nutrienÈ›i, dar È™i că are grăsimi bune sub formă de Omega 3 È™i 6. Somonul este o alegere excelentă, însă, uneori, este destul de scump. Tilapia(specie de peste ce traieste in Nil) este cea mai buna alegere pentru valoarea pretului / proteinei. Tonul este un alt exemplu excelent de mâncare pentru construirea muschilor.

Puiul/Curcanul

Puiul sau curcanul sunt alegeri excelente când vine vorba de construirea musculaturii. Și nu, nu trebuie să eliminaÈ›i întotdeauna pielea! Acesta este un mit. Pielea este bogata in substanÈ›e nutritive, colagen È™i aminoacizi. Pentru cei care nu È™tiu ce este colagenul, acesta este produs in mod natural in organism, fiind o substanta proteica prezenta in sistemul osos, muscular, digestiv, piele, vase de sange si articulatii. Acesta are rol in regenerarea celulara si a tesuturilor conjuctive si se gaseste in mai multe forme in organism, fiecare avand propriul mod de actiune. Deci, dacă aveÈ›i niÈ™te piele pe pui, lăsaÈ›i-o pur È™i simplu, va va face mult mai bine decât rău!

Nucile

O mâncare minunată pentru a construi muÈ™chi. Nucile sunt o sursa bogata in grăsimi sănătoase, fibre È™i proteine. Acestea sunt, de asemenea, extrem de bogate in calorii dense! Deci, dacă doriÈ›i să luati in greutate È™i să construiÈ›i muÈ™chi, aceste produse ar trebui să fie cu siguranță în arsenalul dvs. alimentar. Nucile sunt o modalitate foarte buna de a satisface nevoile calorice pentru a construi masa musculara. De exemplu, un pumn de nuci de caju are 150-160 de calorii. Aceasta este cu siguranta o gustare pentru a creste in masa musculara!

Alegeti sa mancati sanatos, alaturi de un stil de viata activ pentru a ajunge la corpul mult visat!

 

 

 
 

 

Cardio! Cardio! Cardio!

Cardio! Cardio! Cardio!

Fie ca ne place sau nu, daca scopul nostru este acela de a slabi sau a ne imbunatatii conditia fizica, trebuie sa apelam la exercitiile de tip CARDIO!

Foarte des sunt întrebat care este cea mai bună metodă sau cel mai bun exerciÅ£iu de tip cardio.

Adevărul este că nu există o regulă bătută în cuie. Va trebui să vă alegeÅ£i acel sau acele tipuri de cardio care vi se potrivesc cel mai bine ÅŸi cel pe care îl puteÅ£i face dacă nu zilnic, atunci de cel puÅ£in 3-4 ori pe săptămînă. Dacă vă alegeÅ£i un exerciÅ£iu pe care nu îl placeÅ£i deloc atunci există sanse foarte mari ca să abandonaÅ£i total ÅŸi astfel să vă compromiteÅ£i obiectivele.

Dacă aveÅ£i mai multe favorite pur ÅŸi simplu la o ÅŸedinţă de cardio combinaÅ£i exerciÅ£iile  pentru a avea o mai mare diversitate. Putem alege deasemeni între 2 modalităţi de a face cardio: de durată mai lungă ÅŸi intensitate joasă sau de durată scurtă ÅŸi intensitate mai mare.

Sfatul meu este, ÅŸi mă repet, să încercaÅ£i care din aceste metode vi se potrivesc. De asemenea ar fi indicat să mergeÅ£i cu fiecare tip de cardio cel puÅ£in 4-6 săptămâni, perioada în care să vă monitorizaÅ£i progresele apoi să alegeÅ£i pe cel care v-a dat rezultatele cele mai bune .

Între ce putem alege? Sau care sunt cele mai bune exerciÅ£ii cardio?

 

Iată cateva exemple de exerciţii:

Aerobicul - este in general preferat de catre femei  alături de clasele de Kangoo Jumps ÅŸi Zumba

Inotul - implică tot corpul, nu doar o parte a acestuia şi este unul dintre cele mai eficiente tipuri de cardio.

Alergatul - este excelent în ceea ce priveÅŸte rezultatele, unul din preferatul tuturor.

Bicicleta eliptică - la fel un foarte bun exerciţiu cardio, este o metodă foarte bună pentru a ne creşte anduranţa.

Săritul coardei - este unul dintre cele mai simple si eficiente tipuri de cardio, care ne poate ajuta ÅŸi în alte sporturi dacă eventual le mai practicăm

Sprinturile - probabil unul dintre cele mai bune exerciţii de tip cardio!

Cycling-ul - se poate practica atăt în aer liber căt ÅŸi în săli la clasele de cycling.

PuteÅ£i alege între oricare aceste exerciÅ£ii ÅŸi chiar să le combinaÅ£i între ele. O altă alegere foarte bună ar fi ca la începutul antrenamentului să efectuaÅ£i cardio la o intensitate mare ca apoi să mergeÅ£i pe o intensitate mică-medie până la sfârÅŸitul antrenamentului.

Indiferent de ce alegeţi nu neglijaţi alimentaţia şi suplimentele pentru rezultate maxime!

Vă urez antrenamente plăcute!

Cristi Berciu,

Natural Plus Team

Consumul uleiului de peste

Consumul de ulei de peste ar putea ajuta la consolidarea structurii musculare la culturistii mai in varsta cu  aproximativ 20%, conform statisticilor unui studiu-pilot, care vor forma baza unui nou studiu analitic al efectelor uleiului de peste asupra deteriorarii musculare. Rezultatele studiului-pilot au fost prezentate in cadrul British Science Festival , cercetatorii explicand ca exercitiile cu greutati  combinate cu consumul de ulei de peste  pot proteja impotriva deteriorarii musculare cauzate de inaintarea in varsta.

Condusa  de catre dr. Stuart Gray  de la Universitatea Aberdeen, echipa de cercetare  a aratat ca, din datele studiului, reiese faptul ca, dupa 12 saptamani de antrenamente,  cei care consumau ulei de peste si-au imbunatatit forta musculara cu 20% comparativ cu un procent de 11% in cazul grupului placebo.“ Acest studiu va fi primul care va monitoriza schimbarile in functionalitatea musculara, ca raspuns la combinatia  de exercitii fizice si  consum de ulei de peste”  explicat Gray.

 Muschi imbatraniti

 E un lucru demult stiut faptul ca procesul de imbatranire reduce marimea tesutului muscular cu aproximativ 0.5-2% pe an.  Acest proces, cunoscut sub denumirea de sarcopenie,  poate contribui semnificativ la reducerea calitatii vietii si independentei fizice in cazul multor persoane in varsta. Un mod prin care functia musculara poate fi mentinuta sunt exercitiile fizice.  Daca in cazul celor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, exercitiile cu greutati conduc la o crestere a masei musculare, in cazul celor care au trecut de aceasta varsta, lucrurile incep sa se complice. Odata ce inaintam in varsta, corpul nostru este din ce in ce mai putin capabil sa-si dezvolte masa musculara doar prin exercitii cu greutati.

Drept urmare, autorii studiului au probat  daca suplimentarea cu ulei de peste ar putea ajuta in a mentine sau creste masa musculara in cazul persoanelor trecute de prima tinerete.

 Studiul uleiului de peste

Studiul pilot arata faptul ca, dupa 2 saptamani de antrenamente sub atenta supraveghere, indivizii  care isi suplimentasera dieta cu ulei de peste si-au imbunatatit forta musculara  cu aproximativ 20 de procente, comparativ cu indivizii din grupul placebo, care si-au imbunatatit forta musculara cu doar 11 procente. Datele analizate vor face parte dintr-un studiu amanuntit care va analiza efectul uleiului de peste asupra doua categorii de indivizi: cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, respectiv cu varste peste 65 de ani, pentru a releva cum anume influenteaza aceasta combinatie dezvoltarea musculara in diferite etape ale vietii.

In noul studiu,  persoanele participante vor intra intr-un program de  18 saptamani de antrenament cu greutati si de rezistenta, jumatate din ele vor lua suplimente pe baza de ulei de peste, cealalta jumatate luand un supliment cu efect placebo.

 “Voluntarii vor trebui ca, intr-un interval de timp stabilit, sa depuna efort fizic constand in exercitii cu si fara greutati. Vom monitoriza  schimbarile care se vor petrece la nivelul masei musculare, la nivelul tesutului adipos, fiind urmarit, totodata, si volumul total. Toate acestea prin intermediul imagisticii prin rezonanta magnetica (cunscuta si sub denumirea de rezonanta magnetica nucleara sau RMN), prin intermediul analizei sensibilitatii la insulina, a acumularii celulelor inflamatorii din sange, a schimbarilor din cadrul procesului de sinteza a proteinelor  si a procesului de semnalizare celulara de la nivel  muscular.  Aceste modificari vor indica impactul uleiului de peste in organism in procesul de sarcopenie”, a explicat  Gray.

Despre Animal Omega am tot vorbit, insa presimt ca, odata cu publicarea pe scara larga a rezultatelor acestui studiu, vom auzi din ce in ce mai des despre acest supliment oricum deja notoriu.  Formula completa pe baza de acizi grasi esentiali, Animal Omega contine, pe langa vitamine si alte uleiuri vegetale necesare unui sportiv, si un complex format din ulei de somon, ulei din ficat de cod, ulei din hering, ulei din Mackerel si ulei din sardine.

 In orice caz, indiferent daca alegi sa-ti completezi dieta cu suplimente ce contin ulei de peste sau daca alegi sa consumi mai mult peste, nu neglija aceasta nevoie esentiala a muschilor tai, pentru ca efectele “trasului de fiare” sa sfideze varsta ta.

Totul despre pudrele de proteine

Totul despre pudrele de proteine

Totul despre Pudrele de Proteina

Pudrele de proteina pot fi utile daca nu obtii suficienta proteina din alimente integrale sau daca iti doresti sa te bucuri de confortul si portabilitatea unei surse de proteina, care nu se strica usor. Cum se realizeaza pudrele de proteina? Care este diferenta intre tipurile de pudre de proteina? Citeste mai departe pentru a afla.

Ce sunt pudrele de proteina?

Pudrele de proteina sunt suplimente alimentare, ce contin un procent ridicat de proteina. Aceasta proteina deriva dintr-o varietate de surse, incluzand:

  • Ou
  • Lapte
  • Mazăre
  • Cânepă
  • Soia
  • Merisor
  • Anghinare
  • Orez

Alaturi de proteina, mulÈ›i producători îÈ™i fortifică produsele cu vitamine, minerale, legume  (legume deshidratate sau alte produse vegetale), grăsimi suplimentare, cereale, fibre È™i / sau agenÈ›i de îngroÈ™are. Aceste din urmă tipuri de produse conÈ›in de obicei cantități apreciabile de carbohidraÈ›i È™i grăsimi; fiind adesea considerate înlocuitori de masa, sub forma de pudra  (MRP) în loc de pudre de  proteina.Cele mai multe pudre de proteina sunt suplimente alimentare foarte prelucrate. Acestea trebuie să fie prelucrate, astfel încât să aiba un gust bun, dar  È™i să aibă o durată lungă de valabilitate È™i de depozitare.

Metode de Procesare

Desi pudrele de proteina provin direct din surse de nutrienti integrali, acestea nu sunt în sine alimente complete. Pudrele de proteina sunt realizate prin extragerea componentei proteice a nutrientului, printr-o varietate de metode de procesare. Diferitele surse de proteine necesită diferite tehnici de procesare. De exemplu, după cum iti poti imagina, obÈ›inerea  proteinei de orez din amidonul dens de orez, necesita unele manevre. Iată aici câteva metode de procesare:

Concentratele Proteice

ConcentraÈ›ia este un proces de uscare, desfasurat la o temperatura inalta  È™i extracÈ›ie acidă pentru a diminua sursa nutritiva într-o pulbere de proteină concentrată, existand pe piata la preturi rezonabileÎn timpul procesării, alte impurități pot fi concentrate impreuna cu proteina (de exemplu, lactoza, grăsimea, colesterolul). Concentratiile ajung pana la 60-70% din masa totala a proteinei.

Proteinele Izolate

La proteinele izolate, in schimb, se are in vedere, separarea unei cantitati majore de proteina din nutrientul sursa. Acest procedeu se realizează printr-o spălare cu alcool, ori printr-o spălare cu apă sau printr-o tehnică de ionizare. Fiecare metodă, are, insa un cost diferit. Apa este cea mai puÈ›in costisitoare metoda, in timp ce ionizarea este cea mai scumpă. După obtinerea izolatului se trece printr-un proces de filtrare. Odata cu acest moment, aproape orice altceva decât proteina a fost eliminat, ramanand o cantitate extrem de mica de carbohidrati, grasimi, fibre si fitochimice. Proteina izolată reprezinta 90 - 95% din masa totala a proteinei.

Proteina hidrolizata

Proteina hidrolizata se obtine prin adaugarea apei la polimerii proteinei È™i prin ruperea lor în grupuri mici  de proteine numite peptide. Grupurile, variaza în dimensiune de la 2 la 5 aminoacizi. Acest lucru se face pentru a se  îmbunătăți absorbÈ›ia. Hidroliza este în esență pre-digerata. Acest tip de proteina hidrolizată este costisitor de produs.

Proteina ionizata

Ionii sunt atomi sau molecule, care poarta sarcini. Schimbul de ioni separa moleculele de proteina de alte particule de nutrienti, profitand de incarcaturile lor electrice.  Acesta este standardul industrial pentru prelucrarea proteinei din lapte.

Microfiltrare, microfiltrare încruciÈ™ată, ultrafiltrare

Acestea sunt procese foarte puternice de filtrare, care elimină agentii contaminanti din componenta proteinei concentrate, prin trecerea printr-o membrană. Acestea sunt similare cu procesele de osmoză inversă utilizate în purificarea apei.

De ce as avea nevoie sa folosesc o pudra de proteina?

Indiferent de obiectivul ales,  este important să obÈ›ii o cantitate suficientă proteină. Proteina te poate ajuta la managementul greutatii corporale È™i la compoziÈ›ia corporală, precum È™i la cresterea in masa musculara, la stimularea imunitatii È™i la recuperarea dupa antrenament. Pudrele de proteina iti pot fi foarte folositoare, daca nu iti asiguri o cantitate suficienta din alimente sau daca preferi acest mod de administrare, bucurandu-te totodata de perioada mare de valabilitate a acestora. La urma urmei, este mult mai uÈ™or să ai la indemana un ambalaj cu o pudra  de proteina, in geanta de antrenament, fata de un piept de pui, mai ales ca aceasta pudra de proteine are si o aromă mai bună, comparativ cu o friptură. Avand in vedere datele numeroaselor studii, care demonstrează importanÈ›a proteinei atât pentru compoziÈ›ia corporală cât È™i pentru sănătate, suplimentele alimentare care furnizează proteine sunt unele dintre cele mai populare suplimente disponibile.

Ce ar trebui sa stii?


Multe din pudrele de proteina au avantaje si dezavantaje:
Proteina de orez - Hipoalergenica, fără gluten, gust neutru, economica. 100%  din plante. Poate deriva din orez modificat genetic.

Proteina din ou - Cantități concentrate de aminoacizi esențiali, fără grăsimi. Poate supăra stomacul.

Proteine din lapte- (include zer, cazeină, cazeinat de calciu È™i amestecuri de proteine din lapte) -Intareste imunitatea, bogată în BCAA, conÈ›ine lactoză, fiind o proteina foarte studiată. Poate provoca tulburări digestive sau alte simptome la persoanele sensibile la zer, cazeină È™i / sau lactoză.

Proteina din mazare - Nu conÈ›ine grăsimi saturate sau colesterol, are o digerabilitate foarte buna, hipoalergenica, foarte economica. Este bogata în lizină, arginină È™i glutamină. 100% din plante.

Proteina din cânepă - Asigura grăsimi omega-3, cele mai multe forme furnizează fibre, fără inhibitori ai tripsinei, poate fi administrata în formă brută, bogată în arginină È™i histidină. 100% din plante.

Proteina din soia - poate avea beneficii pentru bolile cardiovasculare, conține unele substanțe anti-nutritive, poate derivata din soia modificată genetic. 100% din plante.

Proteina din merisoare – este bogata in antioxidantii, chiar si urmare a procesului de procesare. Se obtine din seminÈ›e recoltate de merisor. ConÈ›ine acizi grasi omega 3. 100% din plante.

Proteina din anghinare - Sursa de inulină (un prebiotic). Bogat în BCAA. 100% din plante.

Calitatea Proteinelor

Proteinele pot fi clasificate după calitatea lor. Calitatea proteinelor este determinată prin următoarele metode.

Rata de eficiență proteică, se bazează pe creÈ™terea în greutate a unui subiect testat, împărÈ›ita la consumul unui anumit nutrient pe baza de proteina, în timpul perioadei de testare. Datele anterioare au fost influenÈ›ate de conÈ›inutul in metionină. Această metodă determină nevoia de proteina pentru creÈ™terea si mentinerea masei musculare.

Utilizarea proteica neta este rata aminoacizilor convertiÈ›i în proteine, raportata la aportul de aminoacizii furnizati. Un alt mod de a intelege aceasta este cantitatea de proteina pe care un aliment o pune la dispoziÈ›ia corpului pe baza digestibilității È™i a compoziÈ›iei in aminoacizi. Acest test este influenÈ›at de aminoacizii esenÈ›iali din organism È™i de limitarea aminoacizilor din alimente.

Valoarea biologica (BV) este o măsură a proporÈ›iei proteinei absorbite dintr-un aliment care devine încorporat în proteinele organismului. Gândeste-te la cât de bine poate fi folosită proteina pentru sinteza proteinelor noi. RetenÈ›ia azotului este monitorizată. BV nu ia în considerare modul în care proteina este digerată È™i absorbită. Aceasta poate fi modificată de un aport recent de  consumul si prepararea alimentelor.

Scorul aminoacizilor corectat în funcÈ›ie de digestibilitatea proteinelor este o metodă bazată pe cerinÈ›ele de aminoacizi ale copiilor mici. Aceasta metoda ia în considerare digestibilitatea proteinei. Aceasta este o măsură recent dezvoltată È™i foarte preferată in determinarea calității proteinelor.

Rezumat si recomandari

Ia în considerare, ceea ce vrei sa obtii, atunci când utilizezi o pudra de proteina înainte de a face alegerea. Evalueaza digestibilitatea înainte de a alege o sursă de proteina (este posibil să trebuiască să experimentezi).  Modul in care se foloseste pudra de proteina va influenÈ›a, de asemenea, alegerea ta. (de exemplu, shake-uri, budinci, batoane proteice, clatite etc.).
Primesti ceea ce platesti. Prin alegerea unei pudre de proteina "ieftine", este posibil sa obÈ›ii cantități mari de lactoză, grăsimi, materiale de umplutură È™i aÈ™a mai departe, rezultate in urma procesului de izolare. Daca folosesti cu regularitate pudra proteica, rotirea sursei la fiecare 2-4 saptamani, poate constitui un mijloc de protecÈ›ie împotriva dezvoltarii unor intolerante. Cele mai multe pudre de proteine par să aibă proprietăți similare, de recuperare in urma efortului. ConÈ›inutul in aminoacizi este comparabil È™i între surse.