+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Realizarile lunare: June 2019

Premium HydroWhey

Premium HydroWhey

Poate va intrebati ce este special la acest tip de proteina si daca pretul un pic crescut este justificat. In cele ce urmeaza sper sa va ajut sa faceti o alegere cat mai potrivita pentru voi, avand in vedere anumite aspecte bazate pe studii stiintifice.

De ce sa consumam suplimente proteice?

Proteinele sunt substante organice de prim rang in alcatuirea tuturor celulelor vegetale si animale. Corpul uman este alcatuit din proteine in proportie de 20%. Acestea sunt alcatuite, la randul lor, din sute de unitati mai mici numite aminoacizi, considerati a fi “caramizile” lumii vii. Fiecare proteina este o astfel de insiruire de aminoacizi.

Se poate afirma ca aminoacizii sunt elemente constitutive de baza ale corpului nostru. Ei formeaza tesuturile, organele, muschii, pielea si parul. Sunt sursa de energie(ca si grasimile si carbohidratii) si regleaza aproape toate procesele metabolice din organism.

Aminoacizii esentiali sunt cei care trebuie inclusi in dieta pentru ca organismal nu-I poate sintetiza: arginine, histidine, metionina, treonina, valina, izoleucina, lizina, fenilalanina, triptofan, leucine.

Aminoacizii neesentiali sunt cei pe care propriul organism ii produce (in conditii normale), deci nu trebuie trebuie luati din exterior:alanina, asparagine, acid aspartic, cisteina, glutamine, acid glutamic, acid glutamic, glicina, prolina, serina, tirozina.

In conditii de stres, dezechilibru sau boala, aminoacizii neesentiali nu mai sunt sintetizati de propriul organism si trebuie asigurati din hrana sau suplimente alimentare: arginine, glicina, cisteina, tirozina, prolina, glutamina, taurina.

Aminoacizii din aceasta proteina sunt pentru cei care urmaresc atat cresterea masei musculare, cat si a fortei. Lipsa unuia dintre ei poate sa impiedice o sinteza proteica de calitate superioara, dar putem discuta despre cativa aminoacizi mai emblematici:

  • Aminoacizii cu lanturi ramificate(BCAA): leucina, izoleucina si valina cresc si refac masa musculara
  • Arginina mareste fluxul sangvin
  • L-carnitina intensifica arderea grasimilor si acclereaza recuperarea
  • Leucina si taurina sunt importante pentru cresterea continua si evitarea distrugerii tesutului muscular

Lizina este un aminoacid care, din punctul meu de vedere, nu este apreciat destul desi printre beneficiile sale sunt: imbunatatirea absorbtiei calciului si a performantelor fizice. El creste si rezistenta generala a sistemului osos, reduce stresul, grabeste vindecarea ranilor si sustine sistemul imunitar.

Ar mai fi multe de spus despre aminoacizi si rolul lor in organism, dar nu reprezinta subiectul acestui articol.

 Ce este proteina hidrolizata din zer?

Proteina hidrolizata este produsa din surse sigure de zer prin incalzirea cu acid sau prin adaugarea de enzime care degradeaza proteinele, urmate de procedee de purificare. Fiecare hidrolizat de proteina este un amestec complex de peptide (aminoacizi uniti intr-o anumita ordine) impreuna cu aminoacizi liberi. Cu toate acestea, chiar daca doua hidrolizate de proteine obtinute prin metode diferite, ele pot avea compozitie similara, dar capacitatea de absorbtie a lor in organism poate sa fie destul de diferita. In consecinta, hidrolizatele de proteine nu sunt create egal, dar un lucru cert este ca cele care contin mai multe proteine deja degradate se vor absorbi mai repede. Hidrolizatele de proteina ofera cateva efecte benefice asupra musculaturii si asupra performantelor sportive, iar studiile stiintifice viitoare tintesc sa accentueze si mai mult acest lucru.

 Ce sunt enzimele digestive?

Pe eticheta produsului observam “Pancreatina 4XNF”- enzima digestiva(amilaza, lipaza, proteaza). La prima vedere par doar niste nume complicate pentru a parea mai stiintific, dar nu este deloc asa…

Proteazele sunt enzime care descompun proteinele in unitatea lor de baza, aminoacizii. Printre proteazele prezente in pancreatina se numara tripsina, chimotripsina si elastaza. Fiecare dintre aceste enzime are un rol prestabilit si diferit in procesul de digestie al proteinelor.

Lipazele au rol in descompunerea grasimilor din alimente. Acestea elibereaza acizii grasi din structurile complexe. In pancreatina sunt reprezentate de lipaza (actioneaza asupra trigliceridelor), colesterol-esteraza (actioneaza asupra colesterolului) si colinesteraza.

Amilazele degradeaza carbohidratii. Sunt produse in pancreas si in glandele salivare si actioneaza asupra amidonului, glicogenului si polizaharidelor inrudite pana la nivelul zaharurilor simple, precum glucoza.

 Este aceasta proteina sigura pentru a fi consumata?

Aceasta intrebare ar trebui sa fie pusa de fiecare dintre noi atunci cand consumam orice produs. In cee ace priveste siguranta de a consuma pudre proteice, este in regula sa afirmam ca majoritatea studiilor ce au fost analizate de catre Fui-Ching Lam si colaboratorii sai au demonstrat ca sunt sigure din punct de vedere al influentei asupra sanatatii si au beneficii si in cee ace priveste performantele sportive.

Desigur, eticheta fiecarui produs trebuie citita cu atentie, mai ales daca stiti ca sunteti alergici. In ceea ce priveste hidrolizatul din articol, toti consumatorii ar trebui sa stie si cateva notiuni esentiale despre indulcitorii prezenti in produs.

Acesulfam K (acesulfam de potasiu) este de 200 de ori mai dulce decat zaharoza. The Food and Drug Administration (FDA) si Agentia Uniunii Europene de Protectie a Consumatorului au aprobat utilizarea sa (FDA in 1998). Totusi, studii efectuate pe termen lung sunt necesare pentru a determina daca este cu adevarat sigur si daca nu exista efecte adverse ale consumului cronic.

Sucraloza este de 400-700 de ori mai dulce decat zaharul si nu are un gust amar, la fel ca majoritatea indulcitorilor. Despre sucraloza se spune ca nu are deloc efecte asupra nivelurilor de zahar din sange (glicemia) si nici asupra insulinei. Acest lucru poate depinde de individ si daca este obisnuit sa consume indulcitori artificiali.

Un mic studiu efectuat la 17 persoane cu obezitate severa, care nu consumau in mod regulat indulcitori artificiali, a aratat ca zaharoza a crescut nivelul de zahar din sange cu 14% si nivelul de insulina cu 20%.

Cateva alte studii efectuate la persoanele sanatoase, cu greutate normal, nu au gasit efecte asupra nivelului de zahar din sange si insulina. Totusi, aceste studii au inclus personae care consumau regulat sucraloza. Daca nu consumati sucraloza in mod obisnuit, este posibil sa existe unele modificari ale nivelului de zahar din sange si al insulinei. Daca de obicei consumati sucraloza, probabil ca nu va avea niciun effect. In ceea ce priveste scaderea sau cresterea in masa ccorporala, s-a dovedit ca nu are niciun efect.

 Concluzie?

Beneficiul major al hidrolizatului este tocmai prezenta enzimelor digestive. Pentru persoane care din diferite motive(medicale cel mai frecvent ) au probleme de obsorbtie intestinala, aceste enzime asigura digestia chimica a tuturor principiilor alimentare. Pentru cei care sunt sanatosi clinic, un beneficiu ar putea fi lipsa balonarii pe care multi o resimt dupa ce consuma un alt tip de proteina.

Daca pretul crescut este justificat ramane la latitudinea voastra. Comparativ cu alte produse asemanatoare, pretul este unul corect daca tinem cont de cantitatea de proteina oferita pe servire, profilul aminoacidic si enzimele digestive continute.

                      Coordonator: Marius Varzaru

                     Autor: Radulescu Vlad George

PURE LINE

PURE LINE

   Antrenamentele iti fac viata de zi cu zi mai buna si te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti. Daca faci antrenamente in mod constant ai vrea sa beneficiezi la maxim de pe urma lor, nu-i asa? Un beneficiu important al antrenamentelor este cresterea in masa musculara si in forta.

Linia de produse 100% pura, este fara zahar, aditivi sau arome. Acestea sunt: Creatine, Arginine, Glutamine, Citru Max 3000, Beta Alanine.


CREATINE

Creatina este o moleculă, ce este produsă in mod natural în corp. Aceasta oferă energie pentru muÈ™chii È™i alte È›esuturi. Cu toate acestea, administrarea acesteia, ca supliment alimentar,  poate creÈ™te conÈ›inutul de creatină in muschi cu până la 40%, peste nivelul său normal.  Acest lucru produce efecte semnificative asupra celulei musculare È™i asupra performanÈ›ei, determinand cresterea in masa musculara. De fapt, cercetarile arată că creatina îmbunătățeÈ™te forÈ›a musculară.  Creatina iti asigura, totodata si o crestere a rezistentei, ceea ce iti va spori performanta pe durata antrenamentelor, avand drept rezultat un castig mai mare in masa musculara.Creatina poate creÈ™te, de asemenea, conÈ›inutul de apă din  celulele  musculare. Acest lucru determina umflarea uÈ™oară a celulelor musculare È™i declansarea  semnalelor  de  creÈ™tere in masa musculară.

CREATINE MONOHYDRATE este un supliment alimentar ce contine creatina monohidrata micronizata 100% pura, cu actiune rapida, asigurand cresterea performantei in timpul exercitiilor fizice de scurta durata si intensitate mare. Aceasta maximizeaza forta, rezistenta si cresterea masei musculare, fiind recomandata atat atletilor si persoanelor active.


ARGININE

Arginina este un aminoacid care face parte din grupul substanÅ£elor ortomoleculare, recomandat pentru  susÅ£inerea funcÅ£iilor hepatice ÅŸi cardiovasculare. Acesta contribuie la regenerarea ficatului si sustinerea functiilor hepatice, mentine tonusul vascular, imbunatateste performanta sportiva si mentine sanatatea.

L-ARGININE POWDER este un supliment alimentar, 100% pudra cristalina pura, recomandat persoanelor active si atletilor, pentru cresterea performantei si recuperare optima post-efort. Este un supliment de bază în sport, fiind un precursor al  oxidul nitric si al creatinei, stimulează pomparea, creÅŸte vasodilataÅ£ia, accelerează timpul de recuperare,  creÅŸte nivelul de energie, stimulează sinteza proteică, hormonul de creÅŸtere ÅŸi producÈ›ia de insulină, cu un impact major asupra creÅŸterii în masa musculară ÅŸi forţă.

 


GLUTAMINE

Glutamina este un α-aminoacid neesenÈ›ial. Asemănător acidului glutamic, glutamina ajută la eliminarea toxinelor produse de organism în urma proceselor metabolice.

GLUTAMINE POWDER este un supliment alimentar pe baza de pudra de L-Glutamina 100% pura, fara zahar si grasimi, recomandat persoanelor active pentru cresterea si mentinerea masei musculare si  recuperarea rapida dupa efort. Totodata contribuie la cresterea fortei fiind utilizata in timpul antrenamentelor intense si de lunga durata.

 

CITRU MAX 3000

L-citrulina este un aminoacid neesenÈ›ial, care în alimentaÈ›ia noastră reprezinta un lucru infim. O putem găsi, de exemplu, în pepene. Cu toate acestea, ea joacă un rol important în multe procese biologice. Interesant este că citrulina nu devine direct oxid de azot. Rinichii schimbă L-citrulina în aminoacidul l-citrulina, È™i mai târziu, în oxid de azot. L-citrulina este folosită ca supliment nutriÈ›ional pentru a creÈ™te performanÈ›asportivilor atât pentru antrenamentele de forță, cât È™i cele cardio.

CITRU MAX 3000 este accelerator al rezistenÈ›ei musculare, fiind un supliment alimentar pe bază de pudră de citrulină malat, 100% pură, vegană, recomandat atleÈ›ilor È™i persoanelor active pentru a performa la un nivel superior. CreÈ™te producÈ›ia Oxidului Nitric È™i a fluxul sanguin , rezultând astfel o distribuÈ›ie superioară a nutrienÈ›ilor, cresterea pompărilor musculare, antrenamente mai intense È™i de o durată mai lungă, fără a se  simÈ›i oboseala musculară. Optimizează performanÈ›a, creÈ™te rezistenÈ›a la efort, contribuind, de asemenea, la creÈ™terea productiei ATP, volumizării celulelor, fiind un precursor puternic al arginei.


BETA ALANINE

Alanina denumită È™i acidul 2-aminopropanoic este un aminoacid neesenÈ›ial, care se găseÈ™te sub forma a 2 izomeri: L-alanina È™i D-alanina. L-alanina este printre cei mai utilizaÈ›i în sinteza proteinelor, în timp ce D-alanina a fost identificată în peretele celulelor bacteriene.

BETA ALANINE POWDER este un supliment alimentar, 100% pur, recomandat sportivilor si persoanelor active, pentru îmbunătățirea performanÈ›elor fizice, reducerea durerilor musculare si a oboselii in timpul  exerciÈ›iilor de intensitate ridicată.

Apa si sportul

Apa si sportul

   Consumul de apa joaca un rol important în digestia alimentelor solide. Acest lucru depinde de cantitatea de apa disponibila in corp. Acizii si enzimele din stomac descompun mâncarea si o transforma într-un  lichid omogen, pentru a putea  trece apoi în intestine pentru urmatoarea faza a digestiei. În cuvinte simple, apa ajuta la descompunerea bolului alimentar si la transformarea sa în energie, contribuind apoi la transportarea acesteia la celule ale corpului în cazul în care este necesar. Apa dilueaza acidul gastric, ajutand la calmarea arsurilor la stomac. Este un aspirator indubitabil pentru organism, deoarece fara ea deseurile din organism nu ar putea fi directionate si expulzate afara din corp.

    Apa, parte componenta a sângelui, este necesara pentru transportul de oxigen, nutrienti si hormoni in diferite  parti ale corpului si  joaca un rol important atunci când vine vorba de culturism. Oxigenul este responsabil cu respiratia corecta si cu eliberarea de energie pentru antrenament. Nutrientii necesari pentru cresterea si repararea tesutului muscular sunt, de asemenea, transportati cu ajutorul apei din fluxul  sanguin.

   In ceea ce priveste hormonii, se poate spune ca, in lipsa eliberarii adecvate si a furnizarii de hormoni, muschii nu s-ar dezvolta. Si, cum hormonii sunt critic dependenti de apa, fara alimentarea corespunzatoare cu apa, acesti hormoni nu ar putea sa functioneze în mod corespunzator. Cu alte cuvinte, antrenamentul ar fi o pierdere de timp.

   Apa metabolizeaza grasimea in exces, asadar, daca vrei sa slabesti, ar trebui sa te folosesti de acest truc. Un pahar de apa rece din timp in timp reporneste functia de digestie si  stimuleaza arderea caloriilor, deoarece corpul trebuie sa faca efortul de a incalzi apa inainte de a o utiliza in alte procese interne. Este foarte important sa-ti mentii corpul într-o stare anabolica si, pentru asta, apa impreuna cu alti nutrienti este întotdeauna necesara. Deoarece apa este necesara în toate functiile organismului, oprirea unei singure functii  ar induce organismului starea catabolica. Acest lucru inseamna pierderea masei musculare. Si nu vrei asta…

    Orice aspect, incepand cu durata si intensitatea antrenamentului, cu mediul si conditiile in care te antrenezi si terminand cu tipul de   tesatura din care e confectionat echipamentul de antrenament, poate avea un mare impact asupra pierderii apei din organism. În plus,   caracteristicile fizice ale fiecarui individ, cum ar fi greutatea, sexul, vârsta si eficienta metabolica influenteaza, de asemenea, pierderea de   apa.

    În culturism, contractia muschilor in timpul ridicarii greutatilor produce caldura metabolica. Deoarece organismul prefera sa mentina o   anumita temperatura, acest exces de caldura trebuie disipat în mediul extern. Prin urmare, exercitiul este întotdeauna însotit de transpiratie.

   Pierderea de apa prin transpiratie poate conduce la modificari ale volumului plasmatic rezultand in  afectarea capacitatii de a evacua   caldura,  cresterea temperaturii corpului si scaderea debitului cardiac. În ceea ce priveste antrenamentul, deshidratarea conduce  la o   scadere a capacitatii aerobice si a capacitatii de munca fizica.

    Atunci cand esti deshidratat, nu esti capabil sa ridici greutati atat de mari si sa te antrenezi la aceeasi intensitate la care te-ai fi antrenat   daca organismul tau ar fi avut la dispozitie suficienta apa. Se estimeaza ca o reductie de 2% a fluidelor corpului poate avea drept consecinta   scaderea performantei cu pana la 15-20%. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa te hidratezi.

   Pentru a mentine o hidratare corespunzatoare, un sportiv trebuie sa ia în considerare balanta dintre cata cantitate de lichid consuma si cata   cantitate pierde. Nu vei stii niciodata exact cand cele doua cantitati se afla intr-un echilibru perfect, insa iti vei putea da seama cu   aproximatie.


   Cu cateva ore inainte de a incepe antrenamentul, verifica-ti nivelul hidratarii. Daca urina este de culoare mai inchisa, iti indica o hidratare necorespunzatoare. O sticla de apa de 2 litri, bauta treptat pana cand iti incepi antrenamentul, iti poate fi de mare folos.

    In timpul antrenamentului, obiectivul e sa nu te deshidratezi. Ia cu tine o sticla de apa si, la fel, bea-o treptat, dandu-i timp sa-si faca treaba.  Iti recomand sa te incadrezi in intervalul 0.4-0.8 l/ora. In orice caz, nimeni nu-ti poate spune exact cata apa ar trebui sa bei. Poate parea ciudat, dar e util sa te orientezi in functie de cat de mult transpiri.

Adevarul despre sare

Adevarul despre sare

Sarea ne saboteaza corpul?

Da-mi sarea te rog! Cu totii am spus-o cu siguranta de multe ori, fara sa ne dam seama. In timp ce doza recomandata de sare pe zi este de 2,3g, studiile au descoperit faptul ca persoanele intre 19-30 ani consuma in jur de 3,6g de sare pe zi .Consumam atat de multa sare incat aceasta poate deveni daunatoare. Aproximativ 80 % din sarea consumata provine din alimentele procesate, cum ar fi cereale si produse de patiserie, iar 11% provine din agitarea sarii la masa sau aruncarea acesteia in tigaie in timp ce incercam sa ii imitam pe cei mai celebrii Master Chefi. Dar nu doar ceea ce am adauga noi, poate fi o problema.  Alimentele procesate sunt adesea bogate in sare, deoarece aceasta este folosita ca un conservant pentru a pastra alimentele proaspete mai mult timp.


Deci, ce este  sarea, mai exact?

Sodiul este un element în sarea de masa care este atât de necesar pentru anumite functii ale corpului si care poate contribui, de asemenea, la probleme de sanatate cum ar fi hipertensiune arteriala si boli de inima atunci cand este consumata în excess.

De ce nu renuntam pur si simplu complet  la sare?

Pentru un singur lucru, unele saruri sunt esentiale. Vitaminele si mineralele pe care le contine sarea sunt importante, cum ar fi clorura de sodiu si iod, poate ajuta la mentinerea echilibrului lichid, temperatura corpului, si  a functiei musculare. Sarea este, de asemenea, necesara pentru mentinerea pH-ului sanguin adecvat (echilibrul dintre aciditate ?i bazicitate). Si pentru sportivi,sarea este esentiala in mentinerea tensiunii arteriale sanatoase, astfel încât sportivii ar trebui sa fie precauti de deficitul de sodiu înainte de concursuri.Stim. Este complicat! 


Ce  face într-adevar sarea corpului nostru si de ce poate cauza probleme?

Sarea este un nutrient esential. Este un produs chimic de care organismul are nevoie pentru a functiona. Deci, de ce provoaca probleme? Asa cum consumam alimente procesate care contin adaos de sare doar pentru gust, vom manca prea multa sare, mai mult decât corpul nostru poate suporta. Ca rezultat, cresterea tensiunii arteriale.


Deci, este sarea o necesitate pentru dieta noastra?Si de ce ne place atat de mult?

Sarea este o parte necesara a unei diete sanatoase.  În trecut, alimentele sarate au reprezentat o oportunitate de a asigura necesarul de saruri in corp. Uneori, stramosii nostri au fost nevoiti sa stea pentru perioade lungi de timp, fara sare.Lucru ce a creat mecanisme de urgenta ce fac gasirea si consumul de sare o prioritate mai mare in perioadele de nevoie. Servirea  de covrigei sarati sunt în mod normal buni, dar apa de mare sau un pumn de sare nu este tocmai buna . Sarea este esentiala pentru mentinerea nivelului de hidratare corespunzator, precum si pentru buna functionare a sistemelor corporale. Avem tendinta de a astepta cu nerabdare alimente sarate si sa ne bucuram de obicei, de gustul de sare. Cum ar fi zaharurile, sarurile au fost, probabil, nu aproape la fel de abundente sau usor de gasit în marea parte a istoriei noastre evolutive. Din acest motiv, noi, probabil, am evoluat pentru a ne bucura si tanjim dupa gustul de zahar, saruri,grasimi, etc.


Care este cel mai bun mod de a reduce consumul?

Prima recomandare este de a citi etichetele nutritionale si sa fim constienti de continutul de sare si sodiu din alimentele procesate. Numarul doi este de a deveni familiarizati cu alimentatia sanatoasa. O dieta care este bogata in fructe si legume proaspete ar fi mai redusa in sodiu. Acest lucru poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a riscurilor asociate cu acesta. Este important sa se modereze consumul de sare,in cea mai mare parte pentru a reduce posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala, care creste semnificativ sansa de a dezvolta boli cardiovasculare. In plus, sarea a fost, de asemenea, corelata cu alte probleme, cum ar fi cancerul de stomac si boli de rinichi. Cel mai bun mod de a reduce din nou aportul de sare este de a limita consumul de alimente preparate sau prelucrate, care sunt de obicei bogate in sodiu, conservanti, si alte ingrediente nesanatoase asortate.  Rezista, de asemenea, tentatiei de a folosi un agitator de sare. Multe dintre mesele noastre contin deja sosuri bogate in sodiu, astfel încât aruncarea de sare pe niste piure de cartofi, împreuna cu un polonic plin de sos creste în mod inutil continutul de sodiu. Alege una sau alta sau elimina-le. Condimente, cu piper negru pisat, sunt alternative sanatoase pentru persoanele care consuma un nivel ridicat de sodiu in dieta lor. Toate alimentele au gustul lor propriu, dar marea majoritate dintre noi le imbracam in sare, zahar, condimente, eliminandu-le gustul natural si automat ingreunandu-ne inconstient viata.

Stiati ca?

  • sarea are un mecanism dual de stimulare a papilelor gustative – în concentraÈ›ii normale activează gusturile care cresc apetitul È™i în concentraÈ›ii mari capătă un gust neplăcut
  • peste 70% din cantitatea totală de sare pe care o consumăm pe zi provine din alimente procesate, iar ceea ce adăugăm din solniță, la masă, reprezintă doar 6%
  • persoanele care au o dietă bogată în sare au un risc cu 68% mai mare de a dezvolta cancer gastric
  • există persoane cu o sensibilitate crescută la sare, pentru care dieta low-salt reduce tensiunea arterială, în timp ce pentru persoanele fără sensibilitate nu are un efect semnificativ
  • sarea afectează multiplicarea anumitor specii de bacterii „bune” din intestin È™i ar putea avea un rol în anumite boli inflamatorii, precum scleroza multiplă
  • prin administrarea de probiotice se poate obÈ›ine scăderea tensiunii arteriale la persoanele care mănâncă multă sare

Prea putina sare:
* te poate face sa jinduiesti dupa zahar si carbohidrati rafinati;
* aduce organismul intr-o stare de semiinfometare;
* poate provoca rezistenta la insulina, cresterea greutatii, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renala cronica si cresterea pulsului si chiar a tensiunii arteriale.

 In schimb, consumand cantitatea de sare de care organismul tau are nevoie:
* poti obtine o ameliorare generala a starii tale, de la somn, energie si concentrare mentala pana la forma fizica,
* poti sa previi multe boli cronice, printre care bolile de inima.


A ne educa si a alege constient, cu creierul, ceea ce mancam, felul cum mancam, tine de fiecare in parte. Informatia exista!