+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Realizarile lunare: April 2019

Ouale si Cresterea Masei Musculare

     Un studiu nou publicat in American Journal of Clinical Nutrition ,arata ca oule integrale , nu numai albusul , sunt mai bune pentru cresterea masei musculare!

In acest studiu ,10 barbati au participat la antrenamente de rezistenta si o parte au luat dupa antrenament  numai albuse de ou iar ceilalti oua intregi,echivalentul a 18 grame proteina.

S-a constatat ca barbatii care au sevit ouale intregi ,imediat dupa antrenament,au avut o stimulare mai puternica a sintezei proteinei myofibrilara in comparatie cu cei care au servit numai albusuri de ou.

      Multi oameni cred ca pentru a evita valori mari ale colesterolului si a grasimilor , trebuie sa nu manance galbenusul de ou.Nu este adevarat !

Cercetatorii au administrat participantilor la studiu , aminoacizii   Leucina si Phenyl Alanina, ceea ce a permis masurarea aminoacizior din fluxul sanguin dupa ce au servit ouale.

De asemenea ei au facut analize de biopsie musculara pentru a vedea cum lucreaza acesti aminoacizi din oua in sistemul sanguin si sinteza proteinei in muschi , dupa exercitiile de rezistenta.

Raspunsul cresterii masei musculare a fost cu 40% mai mare in cazul consumului de oua integrale !

       

La o masurare directa a sintezei proteinei in muschi, s-a constatat ca sevind alimente care sunt considerate dense in ingrediente si proteine anabolismul muscular este stimulat mai mult

decat la consumul alimentelor care contin numai proteina.

Motivul pentru care aceasta descoperire este importanta este faptul ca atunci cand servim oua intregi nu luam numai proteina din ou , ci si alte ingrediente care au un rol synergic cu proteina din albus de ou,

ducand astfel la cresterea sintezei proteinelor.

      Data viitoare cand mananci oua , nu arunca galbenusul! O sa-ti accelereze cresterea masei musculare !