+0744-696-280
Sunati-ne! | Luni-Vineri | 08.00 a.m-20.00 p.m
Livrare Gratuita
Calitate Premium
Peste 20 de ani Experienta

Blog

4 Metode pentru a creste forta !

4 Metode pentru a creste forta !

De cele mai multe ori progresul nu este unul continuu si constant. Desigur toti ne dorim sa progresam de la un antrenament la altul, de la saptamana la saptamana. În cele mai multe cazuri acest lucru nu este posibil. În continuare vă voi descrie niÈ™te metode prin care puteÈ›i să vă autodepășiÈ›i! 

1. Creşteţi numărul de repetări

Da, deÅŸi pare ciudat această metoda funcÅ£ionează. Dacă vă antrenaÅ£i cu greutăţi care vă permit un număr maxim de 6-8 repetări, micÅŸoraÅ£i greutatea până în punctul în care puteÅ£i creÅŸte repetările la 12-15. AntrenaÅ£i-vă o perioadă cu un număr mai mare de repetări apoi treceÅ£i din nou la greutăţi mai mari ÅŸi repetări mai puÅ£ine.

2. Atenţie la muschii implicaţi indirect

De exemplu, la împinsul cu bara de la piept, de cele mai multe ori cedează umerii ÅŸi tricepsul înaintea pieptului. AÅŸadar pentru a putea avea un piept mare ÅŸi puternic trebuie să avem atât umeri anteriori cat si tricepÅŸi puternici.

3. Viteza mişcării

O metodă bună de a depaÅŸi aÅŸa numitul platou e aceea de a schimba viteza de execuÅ£ie. PuteÅ£i fie să mariÅ£i viteza de execuÅ£ie fie să o incetiniÅ£i. Desigur ÅŸi în cazul acesta greutaÅ£ile vor diferi faţă de cele cu care sunteÅ£i obiÅŸnuiÅ£i, dar este o metodă sigură pentru a vă imbunătăţi forÅ£a.

4. Schimbaţi antrenamentele

O vorbă din culturism spune aproximativ asa: că dacă faci mereu acelaÅŸi lucru, mereu vei avea acelaÅŸi lucru. De aceea trebuie ca întotdeauna să vă schimbaÅ£i antrenamentul. O metodă bună e aceea de a cicliciza greutăţile la antrenament. De exemplu luaÅ£i o perioadă de 3 săptămâni. În prima săptămână veÅ£i folosi un număr mare de repetări, 14-16 repetări la fiecare serie. În săptămâna a doua creÅŸteÅ£i greutaÅ£ile ÅŸi mergeÅ£i pe un număr de 10 repetări. În săptămâna a treia creÅŸteÅ£i din nou greutăţile ÅŸi executaÅ£i un număr de 6 maxim 8 repetări pe serie.

RepetaÅ£i acest ciclu de antrenament după a patra săptămână.

Spor la antrenamente!

Cristi Berciu

Team Natural Plus

 

Dupa cum stim cu totii, trebuie sa mancam alimente bogate in proteine pentru a construi muschi. Dar, cu toate informatiile care circula astazi, majoritatea sunt orientate catre "slabire". Deci, ce vrei sa mananci pentru a-ti mari musculatura? Amintiti-va ca primul lucru este de a manca mult.

Fii atent, pentru ca despre aceasta este vorba in articolul de astazi! Vom descoperi impreuna cele mai bune 7 alimente pentru a construi masa musculara si pentru a creste in dimensiuni.

Ouale

Ouale sunt o sursa perfecta de proteina de inalta calitate, grasimi bune si bun colesterol. Atunci când mancati ouăle omleta sunt o modalitate foarte bună, deoarece acestea sunt foarte bogate in calorii „bune”adica calorii de inalta calitate, furnizate de macronutrientii alimentelor naturale. Aceste calorii nu ingrasa, ba mai mult previn bolile si imbatranirea precoce. Acestea ne dau energie si ne fac sa ne simtim puternici si sanatosi. Deci, având 5 ouă amestecate pentru micul dejun este ceea ce vă va face să vă puneÈ›i o masa musculara serioasă! Ouăle duble sunt ca o sursă de proteine foarte mare numai dacă consumaÈ›i doar albuÈ™urile de ou. Proteina din albuÈ™ul de ou are o valoare foarte ridicată a proteinei biologice, aproape la fel ca cea a proteinei din zer, făcând ca acestea să devină una dintre cele mai bune alimente pentru construirea musculaturii.

Orezul brun

Orezul brun are o cantitate excelenta de fibre, proteine si carbohidrati complexi pe portie. Acesta este unul dintre cele mai importante alimente pentru câÈ™tigarea în greutate / masă È™i construirea musculaturii. Deoarece orezul brun este saturat cu un complex de carbohidrati buni, proteine si fibre, acesta este o alegere excelenta pentru cresterea in greutate. VeÈ›i câÈ™tiga dimensiunea in masa musculara dorită cu orez brun, nu grăsime. Aceasta este cea mai bună sursă de carbohidraÈ›i È™i se gaseste pe lista noastra cu alimente pentru a construi masa musculara.

Legume crucifere

Èšineti minte toate legumele pe care le-ati urât în copilărie? Ei bine, ghici ce? Cele mai cunoscute sunt, conopida, broccoli, varză, varză de Bruxelles, napul È™i ridichile. PărinÈ›ii tăi nu au minÈ›it când au spus să iti mănânci broccoliul sau conopida! Cei mai buni nutrienti densi pe care ii poti obtine sunt din aceste legume. Acestea vă ajută să vă recuperaÈ›i din antrenamentul mai eficient, nu numai din cauza tuturor nutrienÈ›ilor, dar dacă sunt gătite, acestea dezvoltă un compus numit sulforafan. Sulforafanul este un anti-catabolic, ce promovează câÈ™tigul de muÈ™chi È™i inhibă miostatina la  un anumit grad.Totodata are multe beneficii in lupta cu ulcerul la stomac. Poate multi dintre voi nu cunosc termenul de miostatina. Miostatina este un hormon care stabileste cresterea musculara in sens negativ, astfel ca un nivel ridicat de miostatina inseamna mai putini muschi. Ridicarea de greutati scade nivelul de miostatina, ceea ce este de asteptat, din moment ce ridicarea de greutati promoveaza cresterea musculara.

Carnea rosie

Carnea este principala sursa de proteina din alimentatia omului, proteinele de origine animala sunt de calitate superioara si contin toti aminoacizii esentiali, aminoacizi pe care corpul uman nu ii poate sintetiza. Carnea de vita este o sursa indicata de fier. De aceea, este important sa avem o alimentatie diversificata in care sa fie inclusa carnea. Carnea rosie mai contine si o cantitate mare de creatina benefica in dezvoltarea masei musculare si carnitina responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor. Studii recente demonstreaza ca un consum crescut de carne de vita este esential la sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.

Pestele

PeÈ™tele este o sursă foarte bună de proteine, dar nu numai că este bogat în nutrienÈ›i, dar È™i că are grăsimi bune sub formă de Omega 3 È™i 6. Somonul este o alegere excelentă, însă, uneori, este destul de scump. Tilapia(specie de peste ce traieste in Nil) este cea mai buna alegere pentru valoarea pretului / proteinei. Tonul este un alt exemplu excelent de mâncare pentru construirea muschilor.

Puiul/Curcanul

Puiul sau curcanul sunt alegeri excelente când vine vorba de construirea musculaturii. Și nu, nu trebuie să eliminaÈ›i întotdeauna pielea! Acesta este un mit. Pielea este bogata in substanÈ›e nutritive, colagen È™i aminoacizi. Pentru cei care nu È™tiu ce este colagenul, acesta este produs in mod natural in organism, fiind o substanta proteica prezenta in sistemul osos, muscular, digestiv, piele, vase de sange si articulatii. Acesta are rol in regenerarea celulara si a tesuturilor conjuctive si se gaseste in mai multe forme in organism, fiecare avand propriul mod de actiune. Deci, dacă aveÈ›i niÈ™te piele pe pui, lăsaÈ›i-o pur È™i simplu, va va face mult mai bine decât rău!

Nucile

O mâncare minunată pentru a construi muÈ™chi. Nucile sunt o sursa bogata in grăsimi sănătoase, fibre È™i proteine. Acestea sunt, de asemenea, extrem de bogate in calorii dense! Deci, dacă doriÈ›i să luati in greutate È™i să construiÈ›i muÈ™chi, aceste produse ar trebui să fie cu siguranță în arsenalul dvs. alimentar. Nucile sunt o modalitate foarte buna de a satisface nevoile calorice pentru a construi masa musculara. De exemplu, un pumn de nuci de caju are 150-160 de calorii. Aceasta este cu siguranta o gustare pentru a creste in masa musculara!

Alegeti sa mancati sanatos, alaturi de un stil de viata activ pentru a ajunge la corpul mult visat!

 

 

 
 

 

Cardio! Cardio! Cardio!

Cardio! Cardio! Cardio!

Fie ca ne place sau nu, daca scopul nostru este acela de a slabi sau a ne imbunatatii conditia fizica, trebuie sa apelam la exercitiile de tip CARDIO!

Foarte des sunt întrebat care este cea mai bună metodă sau cel mai bun exerciÅ£iu de tip cardio.

Adevărul este că nu există o regulă bătută în cuie. Va trebui să vă alegeÅ£i acel sau acele tipuri de cardio care vi se potrivesc cel mai bine ÅŸi cel pe care îl puteÅ£i face dacă nu zilnic, atunci de cel puÅ£in 3-4 ori pe săptămînă. Dacă vă alegeÅ£i un exerciÅ£iu pe care nu îl placeÅ£i deloc atunci există sanse foarte mari ca să abandonaÅ£i total ÅŸi astfel să vă compromiteÅ£i obiectivele.

Dacă aveÅ£i mai multe favorite pur ÅŸi simplu la o ÅŸedinţă de cardio combinaÅ£i exerciÅ£iile  pentru a avea o mai mare diversitate. Putem alege deasemeni între 2 modalităţi de a face cardio: de durată mai lungă ÅŸi intensitate joasă sau de durată scurtă ÅŸi intensitate mai mare.

Sfatul meu este, ÅŸi mă repet, să încercaÅ£i care din aceste metode vi se potrivesc. De asemenea ar fi indicat să mergeÅ£i cu fiecare tip de cardio cel puÅ£in 4-6 săptămâni, perioada în care să vă monitorizaÅ£i progresele apoi să alegeÅ£i pe cel care v-a dat rezultatele cele mai bune .

Între ce putem alege? Sau care sunt cele mai bune exerciÅ£ii cardio?

 

Iată cateva exemple de exerciţii:

Aerobicul - este in general preferat de catre femei  alături de clasele de Kangoo Jumps ÅŸi Zumba

Inotul - implică tot corpul, nu doar o parte a acestuia şi este unul dintre cele mai eficiente tipuri de cardio.

Alergatul - este excelent în ceea ce priveÅŸte rezultatele, unul din preferatul tuturor.

Bicicleta eliptică - la fel un foarte bun exerciţiu cardio, este o metodă foarte bună pentru a ne creşte anduranţa.

Săritul coardei - este unul dintre cele mai simple si eficiente tipuri de cardio, care ne poate ajuta ÅŸi în alte sporturi dacă eventual le mai practicăm

Sprinturile - probabil unul dintre cele mai bune exerciţii de tip cardio!

Cycling-ul - se poate practica atăt în aer liber căt ÅŸi în săli la clasele de cycling.

PuteÅ£i alege între oricare aceste exerciÅ£ii ÅŸi chiar să le combinaÅ£i între ele. O altă alegere foarte bună ar fi ca la începutul antrenamentului să efectuaÅ£i cardio la o intensitate mare ca apoi să mergeÅ£i pe o intensitate mică-medie până la sfârÅŸitul antrenamentului.

Indiferent de ce alegeţi nu neglijaţi alimentaţia şi suplimentele pentru rezultate maxime!

Vă urez antrenamente plăcute!

Cristi Berciu,

Natural Plus Team

Consumul uleiului de peste

Consumul de ulei de peste ar putea ajuta la consolidarea structurii musculare la culturistii mai in varsta cu  aproximativ 20%, conform statisticilor unui studiu-pilot, care vor forma baza unui nou studiu analitic al efectelor uleiului de peste asupra deteriorarii musculare. Rezultatele studiului-pilot au fost prezentate in cadrul British Science Festival , cercetatorii explicand ca exercitiile cu greutati  combinate cu consumul de ulei de peste  pot proteja impotriva deteriorarii musculare cauzate de inaintarea in varsta.

Condusa  de catre dr. Stuart Gray  de la Universitatea Aberdeen, echipa de cercetare  a aratat ca, din datele studiului, reiese faptul ca, dupa 12 saptamani de antrenamente,  cei care consumau ulei de peste si-au imbunatatit forta musculara cu 20% comparativ cu un procent de 11% in cazul grupului placebo.“ Acest studiu va fi primul care va monitoriza schimbarile in functionalitatea musculara, ca raspuns la combinatia  de exercitii fizice si  consum de ulei de peste”  explicat Gray.

 Muschi imbatraniti

 E un lucru demult stiut faptul ca procesul de imbatranire reduce marimea tesutului muscular cu aproximativ 0.5-2% pe an.  Acest proces, cunoscut sub denumirea de sarcopenie,  poate contribui semnificativ la reducerea calitatii vietii si independentei fizice in cazul multor persoane in varsta. Un mod prin care functia musculara poate fi mentinuta sunt exercitiile fizice.  Daca in cazul celor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, exercitiile cu greutati conduc la o crestere a masei musculare, in cazul celor care au trecut de aceasta varsta, lucrurile incep sa se complice. Odata ce inaintam in varsta, corpul nostru este din ce in ce mai putin capabil sa-si dezvolte masa musculara doar prin exercitii cu greutati.

Drept urmare, autorii studiului au probat  daca suplimentarea cu ulei de peste ar putea ajuta in a mentine sau creste masa musculara in cazul persoanelor trecute de prima tinerete.

 Studiul uleiului de peste

Studiul pilot arata faptul ca, dupa 2 saptamani de antrenamente sub atenta supraveghere, indivizii  care isi suplimentasera dieta cu ulei de peste si-au imbunatatit forta musculara  cu aproximativ 20 de procente, comparativ cu indivizii din grupul placebo, care si-au imbunatatit forta musculara cu doar 11 procente. Datele analizate vor face parte dintr-un studiu amanuntit care va analiza efectul uleiului de peste asupra doua categorii de indivizi: cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, respectiv cu varste peste 65 de ani, pentru a releva cum anume influenteaza aceasta combinatie dezvoltarea musculara in diferite etape ale vietii.

In noul studiu,  persoanele participante vor intra intr-un program de  18 saptamani de antrenament cu greutati si de rezistenta, jumatate din ele vor lua suplimente pe baza de ulei de peste, cealalta jumatate luand un supliment cu efect placebo.

 “Voluntarii vor trebui ca, intr-un interval de timp stabilit, sa depuna efort fizic constand in exercitii cu si fara greutati. Vom monitoriza  schimbarile care se vor petrece la nivelul masei musculare, la nivelul tesutului adipos, fiind urmarit, totodata, si volumul total. Toate acestea prin intermediul imagisticii prin rezonanta magnetica (cunscuta si sub denumirea de rezonanta magnetica nucleara sau RMN), prin intermediul analizei sensibilitatii la insulina, a acumularii celulelor inflamatorii din sange, a schimbarilor din cadrul procesului de sinteza a proteinelor  si a procesului de semnalizare celulara de la nivel  muscular.  Aceste modificari vor indica impactul uleiului de peste in organism in procesul de sarcopenie”, a explicat  Gray.

Despre Animal Omega am tot vorbit, insa presimt ca, odata cu publicarea pe scara larga a rezultatelor acestui studiu, vom auzi din ce in ce mai des despre acest supliment oricum deja notoriu.  Formula completa pe baza de acizi grasi esentiali, Animal Omega contine, pe langa vitamine si alte uleiuri vegetale necesare unui sportiv, si un complex format din ulei de somon, ulei din ficat de cod, ulei din hering, ulei din Mackerel si ulei din sardine.

 In orice caz, indiferent daca alegi sa-ti completezi dieta cu suplimente ce contin ulei de peste sau daca alegi sa consumi mai mult peste, nu neglija aceasta nevoie esentiala a muschilor tai, pentru ca efectele “trasului de fiare” sa sfideze varsta ta.

Totul despre pudrele de proteine

Totul despre pudrele de proteine

Totul despre Pudrele de Proteina

Pudrele de proteina pot fi utile daca nu obtii suficienta proteina din alimente integrale sau daca iti doresti sa te bucuri de confortul si portabilitatea unei surse de proteina, care nu se strica usor. Cum se realizeaza pudrele de proteina? Care este diferenta intre tipurile de pudre de proteina? Citeste mai departe pentru a afla.

Ce sunt pudrele de proteina?

Pudrele de proteina sunt suplimente alimentare, ce contin un procent ridicat de proteina. Aceasta proteina deriva dintr-o varietate de surse, incluzand:

  • Ou
  • Lapte
  • Mazăre
  • Cânepă
  • Soia
  • Merisor
  • Anghinare
  • Orez

Alaturi de proteina, mulÈ›i producători îÈ™i fortifică produsele cu vitamine, minerale, legume  (legume deshidratate sau alte produse vegetale), grăsimi suplimentare, cereale, fibre È™i / sau agenÈ›i de îngroÈ™are. Aceste din urmă tipuri de produse conÈ›in de obicei cantități apreciabile de carbohidraÈ›i È™i grăsimi; fiind adesea considerate înlocuitori de masa, sub forma de pudra  (MRP) în loc de pudre de  proteina.Cele mai multe pudre de proteina sunt suplimente alimentare foarte prelucrate. Acestea trebuie să fie prelucrate, astfel încât să aiba un gust bun, dar  È™i să aibă o durată lungă de valabilitate È™i de depozitare.

Metode de Procesare

Desi pudrele de proteina provin direct din surse de nutrienti integrali, acestea nu sunt în sine alimente complete. Pudrele de proteina sunt realizate prin extragerea componentei proteice a nutrientului, printr-o varietate de metode de procesare. Diferitele surse de proteine necesită diferite tehnici de procesare. De exemplu, după cum iti poti imagina, obÈ›inerea  proteinei de orez din amidonul dens de orez, necesita unele manevre. Iată aici câteva metode de procesare:

Concentratele Proteice

ConcentraÈ›ia este un proces de uscare, desfasurat la o temperatura inalta  È™i extracÈ›ie acidă pentru a diminua sursa nutritiva într-o pulbere de proteină concentrată, existand pe piata la preturi rezonabileÎn timpul procesării, alte impurități pot fi concentrate impreuna cu proteina (de exemplu, lactoza, grăsimea, colesterolul). Concentratiile ajung pana la 60-70% din masa totala a proteinei.

Proteinele Izolate

La proteinele izolate, in schimb, se are in vedere, separarea unei cantitati majore de proteina din nutrientul sursa. Acest procedeu se realizează printr-o spălare cu alcool, ori printr-o spălare cu apă sau printr-o tehnică de ionizare. Fiecare metodă, are, insa un cost diferit. Apa este cea mai puÈ›in costisitoare metoda, in timp ce ionizarea este cea mai scumpă. După obtinerea izolatului se trece printr-un proces de filtrare. Odata cu acest moment, aproape orice altceva decât proteina a fost eliminat, ramanand o cantitate extrem de mica de carbohidrati, grasimi, fibre si fitochimice. Proteina izolată reprezinta 90 - 95% din masa totala a proteinei.

Proteina hidrolizata

Proteina hidrolizata se obtine prin adaugarea apei la polimerii proteinei È™i prin ruperea lor în grupuri mici  de proteine numite peptide. Grupurile, variaza în dimensiune de la 2 la 5 aminoacizi. Acest lucru se face pentru a se  îmbunătăți absorbÈ›ia. Hidroliza este în esență pre-digerata. Acest tip de proteina hidrolizată este costisitor de produs.

Proteina ionizata

Ionii sunt atomi sau molecule, care poarta sarcini. Schimbul de ioni separa moleculele de proteina de alte particule de nutrienti, profitand de incarcaturile lor electrice.  Acesta este standardul industrial pentru prelucrarea proteinei din lapte.

Microfiltrare, microfiltrare încruciÈ™ată, ultrafiltrare

Acestea sunt procese foarte puternice de filtrare, care elimină agentii contaminanti din componenta proteinei concentrate, prin trecerea printr-o membrană. Acestea sunt similare cu procesele de osmoză inversă utilizate în purificarea apei.

De ce as avea nevoie sa folosesc o pudra de proteina?

Indiferent de obiectivul ales,  este important să obÈ›ii o cantitate suficientă proteină. Proteina te poate ajuta la managementul greutatii corporale È™i la compoziÈ›ia corporală, precum È™i la cresterea in masa musculara, la stimularea imunitatii È™i la recuperarea dupa antrenament. Pudrele de proteina iti pot fi foarte folositoare, daca nu iti asiguri o cantitate suficienta din alimente sau daca preferi acest mod de administrare, bucurandu-te totodata de perioada mare de valabilitate a acestora. La urma urmei, este mult mai uÈ™or să ai la indemana un ambalaj cu o pudra  de proteina, in geanta de antrenament, fata de un piept de pui, mai ales ca aceasta pudra de proteine are si o aromă mai bună, comparativ cu o friptură. Avand in vedere datele numeroaselor studii, care demonstrează importanÈ›a proteinei atât pentru compoziÈ›ia corporală cât È™i pentru sănătate, suplimentele alimentare care furnizează proteine sunt unele dintre cele mai populare suplimente disponibile.

Ce ar trebui sa stii?


Multe din pudrele de proteina au avantaje si dezavantaje:
Proteina de orez - Hipoalergenica, fără gluten, gust neutru, economica. 100%  din plante. Poate deriva din orez modificat genetic.

Proteina din ou - Cantități concentrate de aminoacizi esențiali, fără grăsimi. Poate supăra stomacul.

Proteine din lapte- (include zer, cazeină, cazeinat de calciu È™i amestecuri de proteine din lapte) -Intareste imunitatea, bogată în BCAA, conÈ›ine lactoză, fiind o proteina foarte studiată. Poate provoca tulburări digestive sau alte simptome la persoanele sensibile la zer, cazeină È™i / sau lactoză.

Proteina din mazare - Nu conÈ›ine grăsimi saturate sau colesterol, are o digerabilitate foarte buna, hipoalergenica, foarte economica. Este bogata în lizină, arginină È™i glutamină. 100% din plante.

Proteina din cânepă - Asigura grăsimi omega-3, cele mai multe forme furnizează fibre, fără inhibitori ai tripsinei, poate fi administrata în formă brută, bogată în arginină È™i histidină. 100% din plante.

Proteina din soia - poate avea beneficii pentru bolile cardiovasculare, conține unele substanțe anti-nutritive, poate derivata din soia modificată genetic. 100% din plante.

Proteina din merisoare – este bogata in antioxidantii, chiar si urmare a procesului de procesare. Se obtine din seminÈ›e recoltate de merisor. ConÈ›ine acizi grasi omega 3. 100% din plante.

Proteina din anghinare - Sursa de inulină (un prebiotic). Bogat în BCAA. 100% din plante.

Calitatea Proteinelor

Proteinele pot fi clasificate după calitatea lor. Calitatea proteinelor este determinată prin următoarele metode.

Rata de eficiență proteică, se bazează pe creÈ™terea în greutate a unui subiect testat, împărÈ›ita la consumul unui anumit nutrient pe baza de proteina, în timpul perioadei de testare. Datele anterioare au fost influenÈ›ate de conÈ›inutul in metionină. Această metodă determină nevoia de proteina pentru creÈ™terea si mentinerea masei musculare.

Utilizarea proteica neta este rata aminoacizilor convertiÈ›i în proteine, raportata la aportul de aminoacizii furnizati. Un alt mod de a intelege aceasta este cantitatea de proteina pe care un aliment o pune la dispoziÈ›ia corpului pe baza digestibilității È™i a compoziÈ›iei in aminoacizi. Acest test este influenÈ›at de aminoacizii esenÈ›iali din organism È™i de limitarea aminoacizilor din alimente.

Valoarea biologica (BV) este o măsură a proporÈ›iei proteinei absorbite dintr-un aliment care devine încorporat în proteinele organismului. Gândeste-te la cât de bine poate fi folosită proteina pentru sinteza proteinelor noi. RetenÈ›ia azotului este monitorizată. BV nu ia în considerare modul în care proteina este digerată È™i absorbită. Aceasta poate fi modificată de un aport recent de  consumul si prepararea alimentelor.

Scorul aminoacizilor corectat în funcÈ›ie de digestibilitatea proteinelor este o metodă bazată pe cerinÈ›ele de aminoacizi ale copiilor mici. Aceasta metoda ia în considerare digestibilitatea proteinei. Aceasta este o măsură recent dezvoltată È™i foarte preferată in determinarea calității proteinelor.

Rezumat si recomandari

Ia în considerare, ceea ce vrei sa obtii, atunci când utilizezi o pudra de proteina înainte de a face alegerea. Evalueaza digestibilitatea înainte de a alege o sursă de proteina (este posibil să trebuiască să experimentezi).  Modul in care se foloseste pudra de proteina va influenÈ›a, de asemenea, alegerea ta. (de exemplu, shake-uri, budinci, batoane proteice, clatite etc.).
Primesti ceea ce platesti. Prin alegerea unei pudre de proteina "ieftine", este posibil sa obÈ›ii cantități mari de lactoză, grăsimi, materiale de umplutură È™i aÈ™a mai departe, rezultate in urma procesului de izolare. Daca folosesti cu regularitate pudra proteica, rotirea sursei la fiecare 2-4 saptamani, poate constitui un mijloc de protecÈ›ie împotriva dezvoltarii unor intolerante. Cele mai multe pudre de proteine par să aibă proprietăți similare, de recuperare in urma efortului. ConÈ›inutul in aminoacizi este comparabil È™i între surse.

 

 

Premium HydroWhey

Premium HydroWhey

Poate va intrebati ce este special la acest tip de proteina si daca pretul un pic crescut este justificat. In cele ce urmeaza sper sa va ajut sa faceti o alegere cat mai potrivita pentru voi, avand in vedere anumite aspecte bazate pe studii stiintifice.

De ce sa consumam suplimente proteice?

Proteinele sunt substante organice de prim rang in alcatuirea tuturor celulelor vegetale si animale. Corpul uman este alcatuit din proteine in proportie de 20%. Acestea sunt alcatuite, la randul lor, din sute de unitati mai mici numite aminoacizi, considerati a fi “caramizile” lumii vii. Fiecare proteina este o astfel de insiruire de aminoacizi.

Se poate afirma ca aminoacizii sunt elemente constitutive de baza ale corpului nostru. Ei formeaza tesuturile, organele, muschii, pielea si parul. Sunt sursa de energie(ca si grasimile si carbohidratii) si regleaza aproape toate procesele metabolice din organism.

Aminoacizii esentiali sunt cei care trebuie inclusi in dieta pentru ca organismal nu-I poate sintetiza: arginine, histidine, metionina, treonina, valina, izoleucina, lizina, fenilalanina, triptofan, leucine.

Aminoacizii neesentiali sunt cei pe care propriul organism ii produce (in conditii normale), deci nu trebuie trebuie luati din exterior:alanina, asparagine, acid aspartic, cisteina, glutamine, acid glutamic, acid glutamic, glicina, prolina, serina, tirozina.

In conditii de stres, dezechilibru sau boala, aminoacizii neesentiali nu mai sunt sintetizati de propriul organism si trebuie asigurati din hrana sau suplimente alimentare: arginine, glicina, cisteina, tirozina, prolina, glutamina, taurina.

Aminoacizii din aceasta proteina sunt pentru cei care urmaresc atat cresterea masei musculare, cat si a fortei. Lipsa unuia dintre ei poate sa impiedice o sinteza proteica de calitate superioara, dar putem discuta despre cativa aminoacizi mai emblematici:

  • Aminoacizii cu lanturi ramificate(BCAA): leucina, izoleucina si valina cresc si refac masa musculara
  • Arginina mareste fluxul sangvin
  • L-carnitina intensifica arderea grasimilor si acclereaza recuperarea
  • Leucina si taurina sunt importante pentru cresterea continua si evitarea distrugerii tesutului muscular

Lizina este un aminoacid care, din punctul meu de vedere, nu este apreciat destul desi printre beneficiile sale sunt: imbunatatirea absorbtiei calciului si a performantelor fizice. El creste si rezistenta generala a sistemului osos, reduce stresul, grabeste vindecarea ranilor si sustine sistemul imunitar.

Ar mai fi multe de spus despre aminoacizi si rolul lor in organism, dar nu reprezinta subiectul acestui articol.

 Ce este proteina hidrolizata din zer?

Proteina hidrolizata este produsa din surse sigure de zer prin incalzirea cu acid sau prin adaugarea de enzime care degradeaza proteinele, urmate de procedee de purificare. Fiecare hidrolizat de proteina este un amestec complex de peptide (aminoacizi uniti intr-o anumita ordine) impreuna cu aminoacizi liberi. Cu toate acestea, chiar daca doua hidrolizate de proteine obtinute prin metode diferite, ele pot avea compozitie similara, dar capacitatea de absorbtie a lor in organism poate sa fie destul de diferita. In consecinta, hidrolizatele de proteine nu sunt create egal, dar un lucru cert este ca cele care contin mai multe proteine deja degradate se vor absorbi mai repede. Hidrolizatele de proteina ofera cateva efecte benefice asupra musculaturii si asupra performantelor sportive, iar studiile stiintifice viitoare tintesc sa accentueze si mai mult acest lucru.

 Ce sunt enzimele digestive?

Pe eticheta produsului observam “Pancreatina 4XNF”- enzima digestiva(amilaza, lipaza, proteaza). La prima vedere par doar niste nume complicate pentru a parea mai stiintific, dar nu este deloc asa…

Proteazele sunt enzime care descompun proteinele in unitatea lor de baza, aminoacizii. Printre proteazele prezente in pancreatina se numara tripsina, chimotripsina si elastaza. Fiecare dintre aceste enzime are un rol prestabilit si diferit in procesul de digestie al proteinelor.

Lipazele au rol in descompunerea grasimilor din alimente. Acestea elibereaza acizii grasi din structurile complexe. In pancreatina sunt reprezentate de lipaza (actioneaza asupra trigliceridelor), colesterol-esteraza (actioneaza asupra colesterolului) si colinesteraza.

Amilazele degradeaza carbohidratii. Sunt produse in pancreas si in glandele salivare si actioneaza asupra amidonului, glicogenului si polizaharidelor inrudite pana la nivelul zaharurilor simple, precum glucoza.

 Este aceasta proteina sigura pentru a fi consumata?

Aceasta intrebare ar trebui sa fie pusa de fiecare dintre noi atunci cand consumam orice produs. In cee ace priveste siguranta de a consuma pudre proteice, este in regula sa afirmam ca majoritatea studiilor ce au fost analizate de catre Fui-Ching Lam si colaboratorii sai au demonstrat ca sunt sigure din punct de vedere al influentei asupra sanatatii si au beneficii si in cee ace priveste performantele sportive.

Desigur, eticheta fiecarui produs trebuie citita cu atentie, mai ales daca stiti ca sunteti alergici. In ceea ce priveste hidrolizatul din articol, toti consumatorii ar trebui sa stie si cateva notiuni esentiale despre indulcitorii prezenti in produs.

Acesulfam K (acesulfam de potasiu) este de 200 de ori mai dulce decat zaharoza. The Food and Drug Administration (FDA) si Agentia Uniunii Europene de Protectie a Consumatorului au aprobat utilizarea sa (FDA in 1998). Totusi, studii efectuate pe termen lung sunt necesare pentru a determina daca este cu adevarat sigur si daca nu exista efecte adverse ale consumului cronic.

Sucraloza este de 400-700 de ori mai dulce decat zaharul si nu are un gust amar, la fel ca majoritatea indulcitorilor. Despre sucraloza se spune ca nu are deloc efecte asupra nivelurilor de zahar din sange (glicemia) si nici asupra insulinei. Acest lucru poate depinde de individ si daca este obisnuit sa consume indulcitori artificiali.

Un mic studiu efectuat la 17 persoane cu obezitate severa, care nu consumau in mod regulat indulcitori artificiali, a aratat ca zaharoza a crescut nivelul de zahar din sange cu 14% si nivelul de insulina cu 20%.

Cateva alte studii efectuate la persoanele sanatoase, cu greutate normal, nu au gasit efecte asupra nivelului de zahar din sange si insulina. Totusi, aceste studii au inclus personae care consumau regulat sucraloza. Daca nu consumati sucraloza in mod obisnuit, este posibil sa existe unele modificari ale nivelului de zahar din sange si al insulinei. Daca de obicei consumati sucraloza, probabil ca nu va avea niciun effect. In ceea ce priveste scaderea sau cresterea in masa ccorporala, s-a dovedit ca nu are niciun efect.

 Concluzie?

Beneficiul major al hidrolizatului este tocmai prezenta enzimelor digestive. Pentru persoane care din diferite motive(medicale cel mai frecvent ) au probleme de obsorbtie intestinala, aceste enzime asigura digestia chimica a tuturor principiilor alimentare. Pentru cei care sunt sanatosi clinic, un beneficiu ar putea fi lipsa balonarii pe care multi o resimt dupa ce consuma un alt tip de proteina.

Daca pretul crescut este justificat ramane la latitudinea voastra. Comparativ cu alte produse asemanatoare, pretul este unul corect daca tinem cont de cantitatea de proteina oferita pe servire, profilul aminoacidic si enzimele digestive continute.

                      Coordonator: Marius Varzaru

                     Autor: Radulescu Vlad George

PURE LINE

PURE LINE

   Antrenamentele iti fac viata de zi cu zi mai buna si te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti. Daca faci antrenamente in mod constant ai vrea sa beneficiezi la maxim de pe urma lor, nu-i asa? Un beneficiu important al antrenamentelor este cresterea in masa musculara si in forta.

Linia de produse 100% pura, este fara zahar, aditivi sau arome. Acestea sunt: Creatine, Arginine, Glutamine, Citru Max 3000, Beta Alanine.


CREATINE

Creatina este o moleculă, ce este produsă in mod natural în corp. Aceasta oferă energie pentru muÈ™chii È™i alte È›esuturi. Cu toate acestea, administrarea acesteia, ca supliment alimentar,  poate creÈ™te conÈ›inutul de creatină in muschi cu până la 40%, peste nivelul său normal.  Acest lucru produce efecte semnificative asupra celulei musculare È™i asupra performanÈ›ei, determinand cresterea in masa musculara. De fapt, cercetarile arată că creatina îmbunătățeÈ™te forÈ›a musculară.  Creatina iti asigura, totodata si o crestere a rezistentei, ceea ce iti va spori performanta pe durata antrenamentelor, avand drept rezultat un castig mai mare in masa musculara.Creatina poate creÈ™te, de asemenea, conÈ›inutul de apă din  celulele  musculare. Acest lucru determina umflarea uÈ™oară a celulelor musculare È™i declansarea  semnalelor  de  creÈ™tere in masa musculară.

CREATINE MONOHYDRATE este un supliment alimentar ce contine creatina monohidrata micronizata 100% pura, cu actiune rapida, asigurand cresterea performantei in timpul exercitiilor fizice de scurta durata si intensitate mare. Aceasta maximizeaza forta, rezistenta si cresterea masei musculare, fiind recomandata atat atletilor si persoanelor active.


ARGININE

Arginina este un aminoacid care face parte din grupul substanÅ£elor ortomoleculare, recomandat pentru  susÅ£inerea funcÅ£iilor hepatice ÅŸi cardiovasculare. Acesta contribuie la regenerarea ficatului si sustinerea functiilor hepatice, mentine tonusul vascular, imbunatateste performanta sportiva si mentine sanatatea.

L-ARGININE POWDER este un supliment alimentar, 100% pudra cristalina pura, recomandat persoanelor active si atletilor, pentru cresterea performantei si recuperare optima post-efort. Este un supliment de bază în sport, fiind un precursor al  oxidul nitric si al creatinei, stimulează pomparea, creÅŸte vasodilataÅ£ia, accelerează timpul de recuperare,  creÅŸte nivelul de energie, stimulează sinteza proteică, hormonul de creÅŸtere ÅŸi producÈ›ia de insulină, cu un impact major asupra creÅŸterii în masa musculară ÅŸi forţă.

 


GLUTAMINE

Glutamina este un α-aminoacid neesenÈ›ial. Asemănător acidului glutamic, glutamina ajută la eliminarea toxinelor produse de organism în urma proceselor metabolice.

GLUTAMINE POWDER este un supliment alimentar pe baza de pudra de L-Glutamina 100% pura, fara zahar si grasimi, recomandat persoanelor active pentru cresterea si mentinerea masei musculare si  recuperarea rapida dupa efort. Totodata contribuie la cresterea fortei fiind utilizata in timpul antrenamentelor intense si de lunga durata.

 

CITRU MAX 3000

L-citrulina este un aminoacid neesenÈ›ial, care în alimentaÈ›ia noastră reprezinta un lucru infim. O putem găsi, de exemplu, în pepene. Cu toate acestea, ea joacă un rol important în multe procese biologice. Interesant este că citrulina nu devine direct oxid de azot. Rinichii schimbă L-citrulina în aminoacidul l-citrulina, È™i mai târziu, în oxid de azot. L-citrulina este folosită ca supliment nutriÈ›ional pentru a creÈ™te performanÈ›asportivilor atât pentru antrenamentele de forță, cât È™i cele cardio.

CITRU MAX 3000 este accelerator al rezistenÈ›ei musculare, fiind un supliment alimentar pe bază de pudră de citrulină malat, 100% pură, vegană, recomandat atleÈ›ilor È™i persoanelor active pentru a performa la un nivel superior. CreÈ™te producÈ›ia Oxidului Nitric È™i a fluxul sanguin , rezultând astfel o distribuÈ›ie superioară a nutrienÈ›ilor, cresterea pompărilor musculare, antrenamente mai intense È™i de o durată mai lungă, fără a se  simÈ›i oboseala musculară. Optimizează performanÈ›a, creÈ™te rezistenÈ›a la efort, contribuind, de asemenea, la creÈ™terea productiei ATP, volumizării celulelor, fiind un precursor puternic al arginei.


BETA ALANINE

Alanina denumită È™i acidul 2-aminopropanoic este un aminoacid neesenÈ›ial, care se găseÈ™te sub forma a 2 izomeri: L-alanina È™i D-alanina. L-alanina este printre cei mai utilizaÈ›i în sinteza proteinelor, în timp ce D-alanina a fost identificată în peretele celulelor bacteriene.

BETA ALANINE POWDER este un supliment alimentar, 100% pur, recomandat sportivilor si persoanelor active, pentru îmbunătățirea performanÈ›elor fizice, reducerea durerilor musculare si a oboselii in timpul  exerciÈ›iilor de intensitate ridicată.

Apa si sportul

Apa si sportul

   Consumul de apa joaca un rol important în digestia alimentelor solide. Acest lucru depinde de cantitatea de apa disponibila in corp. Acizii si enzimele din stomac descompun mâncarea si o transforma într-un  lichid omogen, pentru a putea  trece apoi în intestine pentru urmatoarea faza a digestiei. În cuvinte simple, apa ajuta la descompunerea bolului alimentar si la transformarea sa în energie, contribuind apoi la transportarea acesteia la celule ale corpului în cazul în care este necesar. Apa dilueaza acidul gastric, ajutand la calmarea arsurilor la stomac. Este un aspirator indubitabil pentru organism, deoarece fara ea deseurile din organism nu ar putea fi directionate si expulzate afara din corp.

    Apa, parte componenta a sângelui, este necesara pentru transportul de oxigen, nutrienti si hormoni in diferite  parti ale corpului si  joaca un rol important atunci când vine vorba de culturism. Oxigenul este responsabil cu respiratia corecta si cu eliberarea de energie pentru antrenament. Nutrientii necesari pentru cresterea si repararea tesutului muscular sunt, de asemenea, transportati cu ajutorul apei din fluxul  sanguin.

   In ceea ce priveste hormonii, se poate spune ca, in lipsa eliberarii adecvate si a furnizarii de hormoni, muschii nu s-ar dezvolta. Si, cum hormonii sunt critic dependenti de apa, fara alimentarea corespunzatoare cu apa, acesti hormoni nu ar putea sa functioneze în mod corespunzator. Cu alte cuvinte, antrenamentul ar fi o pierdere de timp.

   Apa metabolizeaza grasimea in exces, asadar, daca vrei sa slabesti, ar trebui sa te folosesti de acest truc. Un pahar de apa rece din timp in timp reporneste functia de digestie si  stimuleaza arderea caloriilor, deoarece corpul trebuie sa faca efortul de a incalzi apa inainte de a o utiliza in alte procese interne. Este foarte important sa-ti mentii corpul într-o stare anabolica si, pentru asta, apa impreuna cu alti nutrienti este întotdeauna necesara. Deoarece apa este necesara în toate functiile organismului, oprirea unei singure functii  ar induce organismului starea catabolica. Acest lucru inseamna pierderea masei musculare. Si nu vrei asta…

    Orice aspect, incepand cu durata si intensitatea antrenamentului, cu mediul si conditiile in care te antrenezi si terminand cu tipul de   tesatura din care e confectionat echipamentul de antrenament, poate avea un mare impact asupra pierderii apei din organism. În plus,   caracteristicile fizice ale fiecarui individ, cum ar fi greutatea, sexul, vârsta si eficienta metabolica influenteaza, de asemenea, pierderea de   apa.

    În culturism, contractia muschilor in timpul ridicarii greutatilor produce caldura metabolica. Deoarece organismul prefera sa mentina o   anumita temperatura, acest exces de caldura trebuie disipat în mediul extern. Prin urmare, exercitiul este întotdeauna însotit de transpiratie.

   Pierderea de apa prin transpiratie poate conduce la modificari ale volumului plasmatic rezultand in  afectarea capacitatii de a evacua   caldura,  cresterea temperaturii corpului si scaderea debitului cardiac. În ceea ce priveste antrenamentul, deshidratarea conduce  la o   scadere a capacitatii aerobice si a capacitatii de munca fizica.

    Atunci cand esti deshidratat, nu esti capabil sa ridici greutati atat de mari si sa te antrenezi la aceeasi intensitate la care te-ai fi antrenat   daca organismul tau ar fi avut la dispozitie suficienta apa. Se estimeaza ca o reductie de 2% a fluidelor corpului poate avea drept consecinta   scaderea performantei cu pana la 15-20%. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa te hidratezi.

   Pentru a mentine o hidratare corespunzatoare, un sportiv trebuie sa ia în considerare balanta dintre cata cantitate de lichid consuma si cata   cantitate pierde. Nu vei stii niciodata exact cand cele doua cantitati se afla intr-un echilibru perfect, insa iti vei putea da seama cu   aproximatie.


   Cu cateva ore inainte de a incepe antrenamentul, verifica-ti nivelul hidratarii. Daca urina este de culoare mai inchisa, iti indica o hidratare necorespunzatoare. O sticla de apa de 2 litri, bauta treptat pana cand iti incepi antrenamentul, iti poate fi de mare folos.

    In timpul antrenamentului, obiectivul e sa nu te deshidratezi. Ia cu tine o sticla de apa si, la fel, bea-o treptat, dandu-i timp sa-si faca treaba.  Iti recomand sa te incadrezi in intervalul 0.4-0.8 l/ora. In orice caz, nimeni nu-ti poate spune exact cata apa ar trebui sa bei. Poate parea ciudat, dar e util sa te orientezi in functie de cat de mult transpiri.

Adevarul despre sare

Adevarul despre sare

Sarea ne saboteaza corpul?

Da-mi sarea te rog! Cu totii am spus-o cu siguranta de multe ori, fara sa ne dam seama. In timp ce doza recomandata de sare pe zi este de 2,3g, studiile au descoperit faptul ca persoanele intre 19-30 ani consuma in jur de 3,6g de sare pe zi .Consumam atat de multa sare incat aceasta poate deveni daunatoare. Aproximativ 80 % din sarea consumata provine din alimentele procesate, cum ar fi cereale si produse de patiserie, iar 11% provine din agitarea sarii la masa sau aruncarea acesteia in tigaie in timp ce incercam sa ii imitam pe cei mai celebrii Master Chefi. Dar nu doar ceea ce am adauga noi, poate fi o problema.  Alimentele procesate sunt adesea bogate in sare, deoarece aceasta este folosita ca un conservant pentru a pastra alimentele proaspete mai mult timp.


Deci, ce este  sarea, mai exact?

Sodiul este un element în sarea de masa care este atât de necesar pentru anumite functii ale corpului si care poate contribui, de asemenea, la probleme de sanatate cum ar fi hipertensiune arteriala si boli de inima atunci cand este consumata în excess.

De ce nu renuntam pur si simplu complet  la sare?

Pentru un singur lucru, unele saruri sunt esentiale. Vitaminele si mineralele pe care le contine sarea sunt importante, cum ar fi clorura de sodiu si iod, poate ajuta la mentinerea echilibrului lichid, temperatura corpului, si  a functiei musculare. Sarea este, de asemenea, necesara pentru mentinerea pH-ului sanguin adecvat (echilibrul dintre aciditate ?i bazicitate). Si pentru sportivi,sarea este esentiala in mentinerea tensiunii arteriale sanatoase, astfel încât sportivii ar trebui sa fie precauti de deficitul de sodiu înainte de concursuri.Stim. Este complicat! 


Ce  face într-adevar sarea corpului nostru si de ce poate cauza probleme?

Sarea este un nutrient esential. Este un produs chimic de care organismul are nevoie pentru a functiona. Deci, de ce provoaca probleme? Asa cum consumam alimente procesate care contin adaos de sare doar pentru gust, vom manca prea multa sare, mai mult decât corpul nostru poate suporta. Ca rezultat, cresterea tensiunii arteriale.


Deci, este sarea o necesitate pentru dieta noastra?Si de ce ne place atat de mult?

Sarea este o parte necesara a unei diete sanatoase.  În trecut, alimentele sarate au reprezentat o oportunitate de a asigura necesarul de saruri in corp. Uneori, stramosii nostri au fost nevoiti sa stea pentru perioade lungi de timp, fara sare.Lucru ce a creat mecanisme de urgenta ce fac gasirea si consumul de sare o prioritate mai mare in perioadele de nevoie. Servirea  de covrigei sarati sunt în mod normal buni, dar apa de mare sau un pumn de sare nu este tocmai buna . Sarea este esentiala pentru mentinerea nivelului de hidratare corespunzator, precum si pentru buna functionare a sistemelor corporale. Avem tendinta de a astepta cu nerabdare alimente sarate si sa ne bucuram de obicei, de gustul de sare. Cum ar fi zaharurile, sarurile au fost, probabil, nu aproape la fel de abundente sau usor de gasit în marea parte a istoriei noastre evolutive. Din acest motiv, noi, probabil, am evoluat pentru a ne bucura si tanjim dupa gustul de zahar, saruri,grasimi, etc.


Care este cel mai bun mod de a reduce consumul?

Prima recomandare este de a citi etichetele nutritionale si sa fim constienti de continutul de sare si sodiu din alimentele procesate. Numarul doi este de a deveni familiarizati cu alimentatia sanatoasa. O dieta care este bogata in fructe si legume proaspete ar fi mai redusa in sodiu. Acest lucru poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a riscurilor asociate cu acesta. Este important sa se modereze consumul de sare,in cea mai mare parte pentru a reduce posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala, care creste semnificativ sansa de a dezvolta boli cardiovasculare. In plus, sarea a fost, de asemenea, corelata cu alte probleme, cum ar fi cancerul de stomac si boli de rinichi. Cel mai bun mod de a reduce din nou aportul de sare este de a limita consumul de alimente preparate sau prelucrate, care sunt de obicei bogate in sodiu, conservanti, si alte ingrediente nesanatoase asortate.  Rezista, de asemenea, tentatiei de a folosi un agitator de sare. Multe dintre mesele noastre contin deja sosuri bogate in sodiu, astfel încât aruncarea de sare pe niste piure de cartofi, împreuna cu un polonic plin de sos creste în mod inutil continutul de sodiu. Alege una sau alta sau elimina-le. Condimente, cu piper negru pisat, sunt alternative sanatoase pentru persoanele care consuma un nivel ridicat de sodiu in dieta lor. Toate alimentele au gustul lor propriu, dar marea majoritate dintre noi le imbracam in sare, zahar, condimente, eliminandu-le gustul natural si automat ingreunandu-ne inconstient viata.

Stiati ca?

  • sarea are un mecanism dual de stimulare a papilelor gustative – în concentraÈ›ii normale activează gusturile care cresc apetitul È™i în concentraÈ›ii mari capătă un gust neplăcut
  • peste 70% din cantitatea totală de sare pe care o consumăm pe zi provine din alimente procesate, iar ceea ce adăugăm din solniță, la masă, reprezintă doar 6%
  • persoanele care au o dietă bogată în sare au un risc cu 68% mai mare de a dezvolta cancer gastric
  • există persoane cu o sensibilitate crescută la sare, pentru care dieta low-salt reduce tensiunea arterială, în timp ce pentru persoanele fără sensibilitate nu are un efect semnificativ
  • sarea afectează multiplicarea anumitor specii de bacterii „bune” din intestin È™i ar putea avea un rol în anumite boli inflamatorii, precum scleroza multiplă
  • prin administrarea de probiotice se poate obÈ›ine scăderea tensiunii arteriale la persoanele care mănâncă multă sare

Prea putina sare:
* te poate face sa jinduiesti dupa zahar si carbohidrati rafinati;
* aduce organismul intr-o stare de semiinfometare;
* poate provoca rezistenta la insulina, cresterea greutatii, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renala cronica si cresterea pulsului si chiar a tensiunii arteriale.

 In schimb, consumand cantitatea de sare de care organismul tau are nevoie:
* poti obtine o ameliorare generala a starii tale, de la somn, energie si concentrare mentala pana la forma fizica,
* poti sa previi multe boli cronice, printre care bolile de inima.


A ne educa si a alege constient, cu creierul, ceea ce mancam, felul cum mancam, tine de fiecare in parte. Informatia exista!


Ouale si Cresterea Masei Musculare

     Un studiu nou publicat in American Journal of Clinical Nutrition ,arata ca oule integrale , nu numai albusul , sunt mai bune pentru cresterea masei musculare!

In acest studiu ,10 barbati au participat la antrenamente de rezistenta si o parte au luat dupa antrenament  numai albuse de ou iar ceilalti oua intregi,echivalentul a 18 grame proteina.

S-a constatat ca barbatii care au sevit ouale intregi ,imediat dupa antrenament,au avut o stimulare mai puternica a sintezei proteinei myofibrilara in comparatie cu cei care au servit numai albusuri de ou.

      Multi oameni cred ca pentru a evita valori mari ale colesterolului si a grasimilor , trebuie sa nu manance galbenusul de ou.Nu este adevarat !

Cercetatorii au administrat participantilor la studiu , aminoacizii   Leucina si Phenyl Alanina, ceea ce a permis masurarea aminoacizior din fluxul sanguin dupa ce au servit ouale.

De asemenea ei au facut analize de biopsie musculara pentru a vedea cum lucreaza acesti aminoacizi din oua in sistemul sanguin si sinteza proteinei in muschi , dupa exercitiile de rezistenta.

Raspunsul cresterii masei musculare a fost cu 40% mai mare in cazul consumului de oua integrale !

       

La o masurare directa a sintezei proteinei in muschi, s-a constatat ca sevind alimente care sunt considerate dense in ingrediente si proteine anabolismul muscular este stimulat mai mult

decat la consumul alimentelor care contin numai proteina.

Motivul pentru care aceasta descoperire este importanta este faptul ca atunci cand servim oua intregi nu luam numai proteina din ou , ci si alte ingrediente care au un rol synergic cu proteina din albus de ou,

ducand astfel la cresterea sintezei proteinelor.

      Data viitoare cand mananci oua , nu arunca galbenusul! O sa-ti accelereze cresterea masei musculare !